Acil Servis Merkezlerinde Çalışan Paramediklerin Atamalarına İlişkin Soru Önergesi

Acil Servis Merkezlerinde Çalışan Paramediklerin Atamalarına İlişkin Soru Önergesi

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/40234 Esas Numaralı 22 Ocak 2021 tarihli Acil Servis Merkezlerinde Çalışan Paramediklerin Atamalarına İlişkin Soru Önergesi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut tarafından TBMM'ne sunuldu.

Salgın sürecinde kahraman sağlık emekçilerimizin çok büyük özverisi ve destansı mücadelesiyle halk sağlığı açısından ükemiz büyük zorluklara göğüs germiş, tüm olumsuzluklara rağmen bu sayede önemli bir süreç geride bırakılmıştır. Sağlık emekçilerinin ekonomik ve özlük hakları, çalışma koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra personel eksikliğinin giderilmesi için de çağrısı vardır.

Bu dönemde sağlıkta atama bekleyen tüm branşlardan gençlerimiz sesini duyurmaya çalışmakta, sorunlarına çözüm üretilmesini talep etmektedir. Bu gruplardan birisi de 80 bin mezunu buunan ve her yıl 15 bin yeni mezun veren Paramedik bölümünü bitirmiş kardeşlerimizdir. Ancak bu kardeşlerimiz de atama sorunlarıyla boğuşmaktadır. Halka ve ülkesine hizmet etmek için bekleyen paramedikler, yüksek KPSS puanlarına rağmen yetersiz kontenjanlar gibi nedenlerle mağduriyet yaşamaya devam etmektedir. Çok sayıda mezuna rağmen istihdam alanı ve atamalar yetersizdir.

Bu bağlamda;

1- 112 Acil Servis Merkezi'nde pandemi döneminde artan vaka sayısı yüzünden fiziksel ve psikolojik olarak yorgun düşmüş paramedikler için atama sayısı sadece 1251 kişi oldu. 80 bin mezunu bulunan bir bölüm bu atama sayıı yeterli midir?

2- Hastanelerin acil servisleri paramediğin çalışma sahası olmasına rağmen bu alanlar için de atama yeterli görünmüyor. Acil servisler için yeterli paramedik ataması düşünülüyor mu?

3- Paramediklerin atama çağrılarıyla ilgili bir hazırlık ve düzenleme söz konusu mudur?

4- Sağlıkta tüm branşlarda yeterli sayıda atama yapmak için bir atama takvimi açıklayacak mısınız?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.