Koronavirüs İle Grip Arasındaki Farklar Nelerdir?

Koronavirüs İle Grip Arasındaki Farklar Nelerdir?

11 Mart'tan beri Koronavirüs'ün pençesinde olan Türkiye'de, vaka ve vefat sayıları artmaya devam ediyor. Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte grip vakaları da eklenince Koronavirüs vaka ve vefat sayıları da iyice tetiklendi. Tabii bu artış grip miyim yoksa korona mı sorusunu birlikte getirdi.

Koronavirüs ile mücadelede ülke olarak aylardır bir çok kısıtlamalayla karşılaştık. Bu sürede binlerce insanımızı bu amansız virüse kurban verdik. Geçtiğimiz Mart ayında ülkemizde görülmeye başlanan koronavirüs o aylarda havaların soğuk olması sebebiyle grip gibi mevsimsel hastalıklarla daha şiddetli yaşanmıştı.

Yaz mevsiminde havaların sıcaklamasıyla bitmesi ümit edilen koronavirüs sıcakların tavan yaptığı dönemde de can almaya bulaşmaya son sürat devam etti. Sıcak yaz mevsimini geride bıraktığımız bugünlerde koronavirüs yanısıra bir çok kış hastalığıda ortaya tekrar çıkmaya başladı. Özellikle kış aylarının en baş belası hastalığı olan zayıf vücutlarda ölümcül durumlara yol açan grip bu yıl koronavirüsünde etkisiyle daha tehlikeli boyut alacağı tahmin ediliyor.

Koronavirüs ile neredeyse birebir belirtilere sahip olan grip hastalığını bu dönemde hafife almamak gerekiyor. Her yıl kendini güncelleyen grip virüsü için her yıl yeni aşı üretilirken aşı vurulmayanların yüksek oranda yakalanması beklenen grip ile koronavirüs arasındaki farkları araştırdık.

GRİP

Gripte kırgınlık, burun akıntısı gibi bulgular erken başlıyor ve biz hastalığı erken anlayabiliyoruz. Hastalığı tanıyoruz ve kullanabileceğimiz ilaçlar var. Akciğer akut hastalığıyla insanın bütün ciğerlerini harap edecek bir duruma daha az oranda gelindiğini biliyoruz. Korunmak açısından bir aşısı var.

KORONAVİRÜS

Koronavirüs’te ise belirtiler ani başlayan ateş ve kuru öksürük şeklinde ve kötüleşme olacaksa da aniden ağırlaşıyor hastalar. Şu anki sorun ise, bu kadar çok kişinin aynı anda hastanelere başvurması! Bulaş hızını azaltarak, salgını yaymaya çalışmak ve sağlık hizmetinin devamlılığını sağlayabilmek tüm çabamız. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.