Okul Veya Staja Başlama Tarihi Sigortalılık Başlangıcından Sayılacak Mı?

Okul Veya Staja Başlama Tarihi Sigortalılık Başlangıcından Sayılacak Mı?

2/946 Esas Nolu 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından TBMM'ne sunulmuştur.

Kanun Teklifinin Madde Gerekçelerinde ''5510 Sayılı Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 5. Maddesinin 1. fıkrasının (b) bendinin ilk cümlesinden sonra gelmek üzere ''Mesleki ve teknik eğitime, mesleki ve teknik ortaöğretim sırasında tamamlayıcı eğitim ya da alan eğitimine, staja veya bursiyer olarak göreve başladıkları tarihten itibaren sigortalı hak ve yükümlülükleri başlamakla beraber, anılan süreler sigorta başlangıcı ile emeklilik yaşının hesaplanmasını sağlar. Uzun vadeli sigorta kolları açısından da sigortalılık başlangıcı da mesleki ve teknik eğitime, mesleki ve teknik ortaöğretim sırasında tamamlayıcı eğitim ya da alan eğitimine, staja veya bursiyer olarak göreve başladıkları tarihten itibaren başlar ve anılan süreler sigorta başlangıcı ile emeklilik yaşının hesaplanmasını sağlar.'' cümlesi eklenerek, okul ve stajda geçen sürelerin hizmetten sayılması ve çalışanların mağduriyetlerinin önüne geçilmesi sağlanacaktır.'' denilmiştir. <br />

<br />

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/12_EKIM_MESLEKI.pdf"><strong> KANUN TEKLİFİ</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.