SGK'dan EYT başvurularına ilişkin açıklama
Sigortalı olanların emekli aylığına hak kazanmasında yaş şartını kaldıran düzenlemenin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından, çok sayıda vatandaşın e-Devlet üzerinden ve doğrudan SGKya başvuru yolu ile aylık talebinde bulunması üzerine SGKdan konu ile ilgili açıklama yapıldı. TBMMde kabul edilen EYT kanun teklifinin Resmi Gazetede yayımlanmasıyla birlikte başvuru sürecinin başlayacağının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"8 Eylül 1999 öncesi ilk defa sigortalı olanların emekli aylığına hak kazanmasında yaş şartını kaldıran düzenleme, TBMM Genel Kurulunda kabul edilmiştir. Söz konusu kanun, henüz Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girmediği halde çok sayıda vatandaşımız gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile Kurumumuzdan aylık talebinde bulunmaktadır.
Konuya ilişkin kanun Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girmeden yapılan bu taleplere istinaden Kurumumuzca aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir. Tüm süreçler tamamlanıp Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdikten sonra Kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır."
Kemal Diri
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz