Yeni Eğitim Modelini Yusuf Tekin Açıkladı. İşte çok farklı o sistem...

Yeni Eğitim Modelini Yusuf Tekin Açıkladı. İşte çok farklı o sistem...

Müfredatta 9 okuryazarlık türü belirlendi: Bilgi okuryazarlığı, dijital okuryazarlık, finansal okuryazarlık...

Yeni Eğitim Modelini Yusuf Tekin Açıkladı: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Yarın Askıya Çıkıyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredat taslağının yarın öğleden sonra kamuoyuyla paylaşılmak üzere askıya çıkarılacağını bildirdi.

Bakan Tekin, yeni müfredatın ana ekseninin bilgiye erişmekten ziyade bilgiyi analiz edebilmeye ve beceri kazandırmaya dayandığını vurguladı.

Müfredatta 9 okuryazarlık türü belirlendi: Bilgi okuryazarlığı, dijital okuryazarlık, finansal okuryazarlık, görsel okuryazarlık, kültür okuryazarlığı, vatandaşlık okuryazarlığı, veri okuryazarlığı, sürdürülebilirlik okuryazarlığı ve sanat okuryazarlığı.

Yeni müfredatla bilgi kazanımı temelinden beceri kazanımı temelli bir sisteme geçiş yapılıyor.

Müfredatta yüzde 35'lik bir seyreltme yapıldı. Tekrarlanan bilgiler müfredattan çıkarıldı, aynı konular 12 yıllık zorunlu eğitim içerisinde 3-4 defa veya daha fazla tekrarlanmayacak.

Yeni müfredat gelecek eğitim öğretim yılından itibaren kademeli şekilde uygulanacak. İlk adımda okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda uygulanacak.

Öğretmenlerin yeni programı nasıl uygulayacaklarına dair hizmet içi eğitimler eylül ayına kadar başlayacak.

Okullarda müfredatın uygulama programlarının hayata geçirilmesi için yeni alanlar ve atölyeler planlanacak.

Bakan Tekin, vatandaşları yeni müfredatı incelemeye ve görüş ve önerilerini https://gorusoneri.meb.gov.tr/ adresinden paylaşmaya davet etti.

Bu önemli gelişme, eğitim sistemimizde köklü bir değişimin başlangıcı olarak yorumlanıyor. Yeni müfredatın, öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacak ve Türkiye'yi "Türkiye Yüzyılı"nda eğitim alanında lider ülke haline getirecek bir model olması bekleniyor.