Sınıf Öğretmenlerine Üç kademede Birden Yönetici Olma Hakkı Tanıyan Yönetmelik Mahkemeye Verildi
Sınıf Öğretmenlerine Üç Kademede Birden Yönetici Olma Hakkı Veren Yönetmelik İçin Dava Açıldı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetici görevlendirme yönetmeliği, yönetici görevlendirmelerinde büyük uygulama değişikliklerine gidilmesine sebep olacaktır. Yönetici atama yönetmeliği gereği sınıf öğretmenleri müdür atamalarında büyük avantaj sahibi olacak.

Yönetici atamalarında hangi öğretmenin hangi okullara müdür olabileceği açıkça belirtimiştir. Yeni yönetici görevlendirme yönetmeliğine göre sınıf öğretmenleri ilkokullara, ortaokullara ve okul öncesi eğiitm kurumlarına müdür olarak atanabilmektedir.
Aynı bina içerisinde faaliyet gösteren ortaokul ve ilkokul kademesindeki iki okulun müdürü, ilkokulların bünyesinde daha fazla öğrenci olması sebebiyle ilkokula geçmektedir. Dolayısıyla sınıf öğretmenleri aynı anda hem ilkokul kademesinin hem de ortaokul kademesinin müdürlük görevini yürütebilmektedir.
Türk Eğitim Sen Dava Açtı
Özellikle okul öncesi eğitim kurumlarının bünyesine sınıf öğretmenlerinin de müdür olarak atanabilmesini sağlayan yönetmelik maddesi gerekçe gösterilerek Türk Eğitim Sen yönetici atama yönetmeliğinin iptali için dava açtı.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz