Sendika Başkanından Meb'e Sert Eleştiri: Bedelini Öğretmenler Ödüyor

Sendika Başkanından Meb'e Sert Eleştiri: Bedelini Öğretmenler Ödüyor
Sendika Başkanından Meb'e Sert Eleştiri: Bedelini Öğretmenler Ödüyor

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmen atamalarıyla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Kuruoğlu, özellikle Kırklareli’nde yaşanan bir örneğe dikkat çekerek, “Bir öğretmen norm fazlası diye resen atanıyor, gönderildiği okulda sadece 6 saat ders var. Yani bile isteye yeniden norm fazlası yapılmak üzere oraya sürülüyor. İlk güncellemede yine norm fazlası olacak, yine mağdur olacak” ifadelerini kullandı.

Kuruoğlu, bu uygulamanın eğitim planlamasındaki ciddi sorunları ortaya koyduğunu belirterek, “Bu mudur eğitim planlaması? Bu mudur liyakat? Öğretmeni defalarca mağdur eden, öğrenciyi de istikrarsızlığa mahkûm eden bu rezaletin adı yönetim değil, zulümdür” dedi.

Eğitimdeki istikrarsızlığa dikkat çeken sendika başkanı, öğretmenlerin sürekli mağdur edildiğini vurguladı: “Eğitimi planlayamayanlar, öğretmeni oradan oraya sürerek hata üstüne hata yapıyor. Soruyoruz: Bu akılsızlığın, bu ciddiyetsizliğin hesabını kim verecek?”

Kuruoğlu, öğretmenlerin huzuru olmadan eğitimin verimli olmayacağını belirterek, Bakanlığı acilen adaletli ve sağlıklı bir planlama yapmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz