Proje Okullarına Tırpan 1200 Okul Proje Okulu Listesinden Çıkarıldı ve Yönetici Atama Şekli Değişti.

Proje Okullarına Tırpan 1200 Okul Proje Okulu Listesinden Çıkarıldı ve Yönetici Atama Şekli Değişti.

Proje Okullarına Tırpan 1200 Okul Proje Okulu Listesinden Çıkarıldı ve Yönetici Atama Şekli Değişti.

Mebpersonel.org/Özel Haber Proje Okullarına Yönetici atama sonuçları bugün açıklandı. Başvuru sonuçlarını öğrenmek için sonuç ekranına bakan yöneticiler "Yönetici görevlendirme yetkisi valiliğe devredildi." sonucu ile karşılaştı.

Mebpersonel olarak yaptığımız araştırma sonucu ; yaklaşık 1200 Okulun Yönetici atamalarında bundan sonra Valiliğe devredildiği yani normal yönetici atama yönetmeliğine göre atamaların yapılacağı bu okulların atamaların Bakanlıkça yapılmayacağından ötürü "Yönetici görevlendirme yetkisi valiliğe devredildi." ibaresi olan okulların bundan sonra proje yönetici atama yönetmeliği dışında bırakıldı.

Proje okulu listesinden çıkarılan okulların belirlenmesinde ilgili genel müdürlüklerin çalışma yaptığı ve bu çalışmaya bağlı olarak okulların belirlendiği ifade edildi.

Şimdi bu süreçte başvuru yapıp sonuçları bekleyen yöneticilerden yaklaşık olarak 180 kişinin ise yeniden yönetici atama başvurusunda bulunmadığı bu yöneticilerin bir mağduriyeti oluştuğu konuşuluyor.

Peki, son dakika da proje okulu olmakta çıkarılan okullara yönetici atamaları nasıl yapılacak ?

Öncelikle yeniden yönetici atama sürecine göre İller tarafından münhal listeler ilan edilip tercih süreci başladı ve 3 Nisan tarihine kadar sürecek bu karar ile bu okullar yeniden yönetici atama süreci dışında kalacak. Bu süreçten sonra İlk defa yönetici atama süreci geliyor ve bu okullar büyük ihtimalle burada münhale açılacak ve EKYS sınavına giren yöneticiler bu okullar atanabilecek.

Normal süreç yukarda anlattığımız gibi işleyecek fakat MEB Yeniden yönetici atama sürecinde başvuru tarihlerinde revize edip proje okullarına başvuracağı için EK-2 Değerlendirme sürecine tabi olmayanlar için bir hak verip ve devamında bu okulları da yeniden yönetici atamada münhal listelere eklemesi ile revize edilebilir.

Sonuç olarak : proje okullarında yönetici atamalarında okul sayısının düşürülmesi ve okullara öğrencilerin yine sınav puanı ile alınması doğru bu bir karar ama yönetici atama biçimi bakımından zamanlama açısında tercih alındıktan sonra sonuçların açıklanması ile bu süreçten haberdar olunması bir eksilik bu yüzden bu sürecin revize edilerek maç sırasında kuralın değiştirilemeyeceği gerçeğiyle mağduriyetler giderilmelidir.

Konu ile ilgi görüşlerinizi yorumlar kısmında yazabilirsiniz gelişmeleri Mebpersonel sitemizden takip edebilirsiniz.