Öğretmen atamalarında mülakat kalktı, yeni sistem nasıl olacak?
Öğretmen atama sistemi değişti
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında sözleşmeli öğretmen olarak atanmak için öğretmenleri KPSS ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin yanında bir de mülakatlara katılması gerekmekteydi.
Sınav sistemi de değişti
Ancak yeni yapılan düzenleme ile bundan böyle öğretmenler KPSS yerine akademiye giriş sınavına girecekler. Söz konusu akademiye giriş sınavının ardından belirlenen branşlardaki öğretmenler Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine, yabancı dil öğretmenleri ise Yabancı Dil Dınavına yani YDS'ye girecekler.
Oluşacak olan atamaya esas puan neticesinde öğretmenler önce Milli Eğitim akademilerine yerleştirilecek. Söz konusu Milli Eğitim hakemlerinde başarılı olan öğretmenler ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecekler.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz