MEB'den Öğrenci Gelişim Raporları İçin Son Dakika Kararı

MEB'den Öğrenci Gelişim Raporları İçin Son Dakika Kararı
MEB'den Öğrenci Gelişim Raporları İçin Son Dakika Kararı !

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğretim programlarını beceri odaklı bir yapıya kavuşturan Millî Eğitim Bakanlığı, bu köklü değişimle birlikte ölçme-değerlendirme ve izleme süreçlerini de bütüncül bir bakış açısıyla yeniden yapılandırdı.

Ortaokul ve Liselerde Gelişim Raporları Yılda Bir Kez Yapılacak

Bu düzenlemeyle, ölçme ve değerlendirme süreçlerinin öğrencilerin gelişimine dair düzenli geri bildirim sağlaması ve veriye dayalı, anlamlı sonuçlar üretmesi amaçlanıyor. Bu doğrultuda Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla birinci sınıf seviyesinden başlayarak "gelişim raporu" uygulamasını kademeli olarak hayata geçirdi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda;

Okul öncesi kademesinde "Beceri Edinim Raporu" ve "Gelişim Raporu",

İlkokullarda ise mevcut "Gelişim Raporu" uygulamasının aynen devam etmesi kararlaştırıldı.

Ortaokul ve lise kademelerinde ise öğrencilerin zihinsel ve sosyal-duygusal gelişimlerinin yıl boyu yakından izlenmesi, ancak bu süreci özetleyen gelişim raporlarının tüm kademelerde olduğu gibi yıl sonunda bir kez verilmesinin daha verimli olacağı görüşünde birleşildi. Bakanlığın, bu kararı resmileştiren genelgeyi önümüzdeki günlerde valiliklere göndermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz