MEB O Liseler İçin Kararını Açıkladı: 2026’dan İtibaren Kayıt Alınmayacak
5 Eylül 2025 tarihli Resmî Gazete’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Yapılan düzenleme, bazı liseler için önemli bir dönüşümü beraberinde getirdi.
Akşam Liseleri İçin Yeni Dönem
Alınan karara göre, 2026-2027 eğitim-öğretim yılından itibaren akşam liselerine dokuzuncu sınıf düzeyinde öğrenci kaydı ve nakil işlemleri yapılamayacak. Mevcut öğrencilerin mezuniyet süreçleri tamamlandıktan sonra ise bu kurumlar kademeli olarak kapanacak.
Bu adımın, örgün eğitim sistemini daha da güçlendirmek ve yetişkinlerin eğitim ihtiyacını farklı programlarla karşılamak amacı taşıdığı değerlendiriliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, ilerleyen süreçte yetişkinlere yönelik eğitim modellerinin çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılması için yeni çalışmaların gündeme geleceğini belirtti.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz