İş Bırakma Eylemine Katılan Öğretmenlere Verilen Ceza İptal Edildi

İş Bırakma Eylemine Katılan Öğretmenlere Verilen Ceza İptal Edildi
Bir günlük iş bırakma eylemine katılan öğretmenlere verilen disiplin cezası iptal edildi. Öğretmenlere bir gün süreyle işe gelmeme davranışına ötürü kınama cezası verilmişti.

1 Günlük İş Bırakma Eylemine Verilen Kınama Cezası İptal Edildi

Kahramanmaraş 3. İdare Mahkemesi, Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası’nın 11 Aralık 2024 tarihli eylem kararı kapsamında gerçekleştirilen 1 günlük iş bırakma eylemine katılan bir öğretmene verilen “kınama” disiplin cezasını hukuka aykırı buldu.

Enflasyon ve geçim sıkıntısı gibi sorunlara dikkat çekmek amacıyla yapılan bir günlük iş bırakma eylemi sebebiyle öğretmenlere ceza verilmişti

Enflasyon ve geçim sıkıntısına dikkat çekmek amacıyla yapılan eyleme katılan sendika üyesi öğretmene verilen disiplin cezası yargıya taşındı. Dosyayı inceleyen mahkeme, söz konusu eylemin yalnızca bir günle sınırlı olduğunu ve önceden okul idaresine bildirildiğini vurguladı.

Mahkeme kararında ayrıca, iş bırakma eyleminin eğitim hizmetinde telafisi imkansız bir aksama oluşturmadığına dikkat çekildi. Bu gerekçelerle verilen kınama cezasının hukuka uygun olmadığına hükmedilerek iptaline karar verildi.

Kararın, benzer durumdaki disiplin soruşturmaları açısından emsal niteliği taşıyabileceği değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz