DSİ ilkokul mezunu personel alım ilanı yayınladı! Son başvuru tarihine dikkat!

DSİ ilkokul mezunu personel alım ilanı yayınladı! Son başvuru tarihine dikkat!

Devlet Su İşleri (DSİ) bünyesinde yaşanan personel eksikliğini gidermek adına yeni personel alım ilanı yayınladı. DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Adana, Hatay, Mersin, Osmaniye illerinde en ilköğretim mezunu işçi alımı yapılacağı duyuruldu. İşçi alımı detayları..

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla yayınlanan duyuru ile birlikte, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Adana, Hatay, Mersin, Osmaniye illerinde beden İşçisi alımı yapılacağı bilgisi verildi. “Peki personel alımları için talep edilen şartlar neler? İşçi alımları için son başvuru tarihi ne zaman? İŞKUR aracılığıyla yayınlanan ilana nasıl ulaşılabilir?” tüm soruların cevapları ve daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz..

DSİ, işçi alımları için son başvuru tarihi ne zaman?

İŞKUR, aracılığıyla yayınlanan duyuru ile birlikte DSİ 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Adana, Hatay, Mersin, Osmaniye illerinde en az ilköğretim mezunu beden işçisi alımı yapılacağı bilgisi verildi. Alım sürecinin noter kurası dahilinde belirleneceği bilgisi verilirken, Adana ve Mersin’de çalışacak adayların, atandıkları bölgede 3 yıl süreyle görev yapmaları gerekeceği bildirildi.

İlgili alımlar için İŞKUR üzerinden yapılacak başvurular için ise son başvuru tarihi 13 Nisan olarak belirlendiği açıklandı. Adaylar, belirtilen bu süreye kadar başvurularını İŞKUR’un resmi web sitesi aracılığıyla, İŞKUR hizmet noktalarından veya Alo 170 hattı üzerinden gerçekleştirebilirler.

Peki personel alımları için talep edilen şartlar neler

İŞKUR aracılığıyla yayınlanan ilandan elde edilen bilgilere göre adaylardan talep edilecek bazı şartları şu şekilde;

Adayların, tam teşekküllü resmi sağlık kurumlarından ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir sağlık raporu alması ve aynı zamanda da, 657 sayılı Kanunun 48. Maddesinin A bendinin (5) numaralı alt bendinde belirtilen şartı taşıması gerekmektedir.

Ayrıca, görevini yapmaya ruhen ve bedenen engel teşkil edebilecek sağlık sorununun bulunmaması gibi şartlar talep edilecektir.

Belirtilen şartları taşıyan adaylar, beden İşçisi (genel) pozisyonu için sözlü sınav (mülakat) tabii tutulacaktır. Adayların bu sınavdan, 60 (altmış) ve üzeri alması gerekmektedir.

İŞKUR aracılığıyla yayınlanan DSİ 6. Bölge Müdürlüğü beden işçi alımları ile ilgili daha kapsamlı bilgilere aşağıda yer alan link üzerinden ulaşabilirsiniz.

İŞKUR Beden İşçisi Alımı İlanı