2023-2024 Eğitim Öğretim yılı eğitime hazırlık ödeneği miktarı belli oldu

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı eğitime hazırlık ödeneği miktarı belli oldu

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı eğitime hazırlık ödeneği miktarı belli oldu

Öğretmenler, 2023-2024 eğitim öğretim yılı eğitime hazırlık ödeneği ne kadar olacak çok merak ediyor. Her yıl eğitim öğretim yılı başında, öğretmenlerin derslere hazırlık yapması, eğitim masraflarını karşılaması veya eğitim faaliyetlerine katılması gibi amaçlarla verilmektedir. Bu yıl eğitime hazırlık ödeneği ne kadar olacak?

İlk ödenmeye başladığı yıllarda öğretmen maaşına göre oldukça önemli bir oranda ödenen eğitime hazırlık ödeneği, öğretmenler için eğitim öğretim yılı başında önemli bir destek sağlıyordu. Ancak yıllar geçtikçe bu ödeneğin miktarındaki artış maaş zammına göre oldukça düşük kaldı. Artık mevcut eğitime hazırlık ödeneği öğretmenler için adeta bir sınav görevi ücreti seviyelerinde. Yetkili sendikanın toplu sözleşme görüşmelerinde kabul ettiği rakamlar nedeni ile ödenek önemini yitirdi.

Peki mevcut şartlarda öğretmenlere 2023 Eğitim Öğretim Yılı için kaç TL eğitime hazırlık ödeneği ödenecek? İşte detaylar..

Eğitime Hazırlık Ödeneği Çeşitli sebeplerle (askerlik, ücretsiz izin, doğum izni vs.) eylül ayı içerisinde fiilen görevde olmayıp eğitim-öğretim yılı içerisinde göreve başlayanlara, göreve başlamalarından sonra belirli oranlarda ödenir.

Öğretim yılına hazırlık ödeneği, ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları da dahil olmak üzere fiilen öğretmenlik yapanlara ödenir. Her eğitim öğretim döneminin başında eğitim çalışanlarına (öğretmenler ve idarecilere) ödenen eğitime hazırlık ödeneği (kırtasiye parası) miktarı her yıl artmaktadır.

Eğitime hazırlık ödeneği eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapan kişilere verilir. Bununla birlikte, İlköğretim ve okul müdürlerine, müdür yardımcılarına, cezaevi okullarında çalışan öğretmenlere, yöneticilere, eğitim uzmanı ve yardımcılarına da eğitime hazırlık ödeneğinden faydalanma hakkı tanınmıştır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenir. Hazırlık ödeneğinden saymış olduğumuz kimseler haricinde yer alan hizmetli, memur gibi devlet çalışanları yararlanamamaktadır.

Eylül 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre, öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneğine her yıl için %2,5 zam yapılmıştı.

2023 EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ NE KADAR

Öğretmenler adına sözleşmede yer alan yetkili sendika ile hükumet arasında toplu sözleşme görüşmelerinde karara bağlanan ve oldukça düşük kalan Eğitime Hazırlık Ödeneği sözleşmede belirlenen miktar kadar öğretmenlere ödenecek. Enflasyon farkı ve diğer kayıplar ödeneğe yansıtılmayacak.

Milli Eğitim bakanlığı tarafından kurumlara gönderilen yazıda, öğretmenlere ödenecek olan eğitime hazırlık ödeneği miktarının 1400 TL olacağı bildirildi.

Bakanlıktan il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6'ncı Dönem Toplu Sözleşme'nin 'Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme' bölümüne göre, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin; 2022'de 1325 TL, 2023'te 1400 TL olarak ödeneceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

16 Yorum