Kamuda Taşeron Çilesi

Kamuda Taşeron Çilesi

Kamuajans.com –Türkiye'nin farkı bölgeler de görevlerine devam eden kurumlar da bir milyon civarı taşeron işçi bulunur. Taşeron işçiler sözleşmeli olarak çalışmakta olduğu için her hangi bir güvenceleri bulunmamaktaydı ve bu nedenden dolayı uzun zamandan beri işçiler Hükumetten kadro beklemekteydi. Hükmet sonunda çalışmalarını tamamladı ve taşeron işçilere kadronun verildi.

Geçtiğimiz yıllarda kadroya kavuşan taşeron işçilerin kadroya geçişinde uygulanan sistemdeki aksaklıklar sebebiyle kadroya geçemeyen taşeron işçiler halen bulundukları görevlerinde taşeron işçi statüsünde görev almaya devam etmektedir.

Kamuda taşeronluk, özelleştirmenin bir biçimidir kanaatinde olan taşeron işçiler kuralsızlaşma ''kural olur İş güvencesi yoktur''cümlesi ile yaşadıkları mağduriyeti dile getiriyor. İş güvencesinden yoksun çalışan taşeron işçiler ucuz işgücü ve İş güvenliği yoktur, örgütsüz ve geleceği belirsiz kitleler vardır diyerek kadroya geçişte yaşananları dile getiriyor.

Taşeron İşçiler: Kamuda taşeron çilesi 696 sayılı khk ile bir kısım kadro alirken %70 bahanesi ile binlerce kamuda taşeron mağdur bırakılmış kadro alamamıştır %70 engeli kalkmalı taşeronçilesi bitmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.