İş arayanlara müjde! 74 bin 250 TL ile işe alım olacak…

İş arayanlara müjde! 74 bin 250 TL ile işe alım olacak…

Gençlik ve Spor Bakanlığı istihdam amaçlı personel alımı yapacağını söyledi. Bakanlık, işe aldığı personele asgari maaşın kat kat üzerinde 74 bin TL ödeyecek.

Peki başvuru şartları neler ve başvurular nereye yapılmalı? İşte detaylar…

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın işe alım detayları

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bünyesinde görev yapmak üzere sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını duyurdu. Başvuru yapan adaylar arasından bakanlıkta çalışmaya hak kazananlara en düşük 74 bin 250 TL ve en yüksek 111 bin 375 TL maaş verilecek.

Öte yandan adayların en az 70 KPSS'ye sahip olmaları gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı personeli alımı için başvurular 6 Mayıs 2024'te başlayacak ve 17 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Adaylar başvurularını e-Devlet aracılığıyla elektronik ortamda Gençlik ve Spor Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı adresine yapabilecekler.

Başvuru şekli ve şartları

a) 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşıyan,

b) Dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden veya Yükseköğretim Komisyonu tarafından tanınan yabancı bir yükseköğretim kurumundan eşdeğer bir diplomadan mezun olmak,

c) Mühendislik, fen-edebiyat, eğitim ve öğretim bilimleri bölümleri,

(b) bendi veya eşdeğeri dışındaki dört yıllık bölümlerde bilgisayar ve teknoloji eğitimi veren bölümler, istatistik, matematik ve fizik Bölümleri Yurtlar Kurulu Yükseköğretim, bu bölümde belirtilenler dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun kabul etmektedir. (Bu bölümde belirtilen bölümlerden mezun olanlar, aylık sözleşme maaş limiti en fazla 2 katı olan pozisyonlara başvurabilirler.)

d) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirmesi ve süreç yönetimi veya büyük ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konularında en az üç yıllık mesleki deneyime (maaş tavanı iki katını aşmamak üzere) sahip olmak, diğerleri için en az 5 yıllık mesleki deneyime sahip olmak,

mesleki tecrübe belirlenirken; bilişim personeli için 657 sayılı Kanun kapsamında kadrolu çalışan olarak kaydedilen hizmet süresi veya 399 sayılı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 (B) maddesi kapsamında sözleşmeli statüde hizmet süresi) 399 sayılı ve sigorta acentelerinin yetki alanına giren özel sektördeki sosyal BT personeli dikkate alınır. )

e) İlgili bilgiye sahip olmaları koşuluyla en az iki güncel programlama dili bilgisi göstermek. Bilgisayar çevre donanımları ve kurulu ağ yönetimi ve güvenliğine sahip olmaları.