Yer Değiştirmek İçin Sağlık Mazereti Raporu Nasıl Alınır?

Yer Değiştirmek İçin Sağlık Mazereti Raporu Nasıl Alınır?

Kamuajans.com – Kurumlarında rotasyona (zorunlu yer değiştirmeye) tabi oldukları için atandıkları yerlerde belirli süre görev yapmaları gereken Devlet memurları, bazı hallerde sağlık mazeretine istinaden zorunlu çalışma süresini tamamlamadan yer değiştirebilmektedirler.

Rotasyona tabi memurun sağlık mazereti söz konusu olduğunda, bulunduğu yerdeki zorunlu çalışma süresini tamamlayıp tamamlamadığına bakılmaksızın, isteği üzerine başka yere naklen atanabiliyor veya bulunduğu yerde kalma süresi uzatılabiliyor.

Öte yandan, memurun sağlık mazeretine dayalı yer değiştirme talebinin uygun görülebilmesi, bu mazerete ilişkin bazı bilgi ve belgelerin varlığı halinde mümkün olabiliyor.

Memur, hangi yakınının hangi sağlık sorununu mazeret olarak gösterebilir?

Devlet memuru; kendisinin, eşinin, annesinin, babasının, bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının veya yargı kararıyla vasi tayin edildiği kardeşinin sağlık sorunlarını, yer değiştirmek için sağlık mazereti olarak beyan edebilir.

Ancak, sağlık mazeretiyle tayin talebinde bulunulabilmesi için; mazeret olarak ileri sürülen rahatsızlığın memurun görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmaması veya memurun görev yaptığı yerin sağlık mazeretine konu kişinin sağlık durumunu tehlikeye düşürmesi/düşürecek olması gerekir.

Mazereti belgelendirme ve mazeretin ortadan kalkması

Memurun sağlık mazeretine dayanan yer değiştirme talebinin kurumu tarafından karşılanabilmesi için, söz konusu mazeretin belgelendirilmesi gerekir.

Sağlık mazeretiyle yer değiştirme talebinde bulunan memurun ibraz edeceği raporun, eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınmış sağlık kurulu raporu olması gerekir..

Ayrıca, sağlık mazeretiyle yer değiştiren memurun, her yıl Ocak ayında eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alacağı sağlık kurulu raporuyla, mazeretinin devam ettiğini belgelendirmesi gerekir.

Sağlık mazeretine dayalı yer değiştirmelerde, ilgili kurumlarda geçerli olan atama dönemleri beklenmeden yer değişikliği yapılır.

Sağlık mazereti nedeniyle zorunlu çalışma süresini tamamlamadan başka hizmet bölgesine atanan memur, mazereti ortadan kalktığında zorunlu hizmet süresinin eksik kalan kısmın tamamlar.

Sağlık mazeretini belgelendiren raporun özellikleri

Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı Ve Cenaze Giderleri Yönetmeliği, sağlık mazeretiyle yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için memurun ibraz edeceği raporun nasıl olması gerekeceğini belirlemiştir.

Yönetmelikteki belirlemelere göre;

*Sağlık mazeretine konu edilecek sağlık kurulu raporunun, eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınmış olması gerekir.

*Raporda, mazerete konu hastalığa ilişkin esas arıza, teşhis, seyri, muhtemel akıbeti, yapılan ve tavsiye edilen tedavi, her ihtisas dalına ait bulgular ve gerekli laboratuvar muayene sonuçları açıkça yer almalıdır.

*Raporda, hastanın hangi özelliklere sahip sağlık kurumu bulunan veya hangi iklim ve coğrafi şartlarının hakim olduğu yerde bulunması gerektiğine ilişkin karar ve sebepler açıkça yer almalıdır.

*Raporda, hastalığa ilişkin bulgular ve laboratuvar muayene sonuçları açıkça yer almalıdır.

memurunyeri 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.