Yardımcı hizmetli, şefler ve şube müdürleri açıklaması

Yardımcı hizmetli, şefler ve şube müdürleri açıklaması

Ali Yalçın, yardımcı hizmetler sınıfı, şef ve teknikerlere 3600 gösterge ve şube müdürü maaşları hakkında açıklamalarda bulundu

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Batman Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı. Konuşmasında, YİH sınıfının GİH’e alınması, Şef/Tekniker dahil çalışanların 3600 talebine ve Şube Müdürlerinin beklentilerine değindi

Acilen çözüme kavuşturulması gereken sorunlara dikkat çeken Yalçın, “Yıllardır, yardımcı hizmetlilerin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi için uğraş veriyor, emek harcıyoruz. Sonuç alıncaya kadar da mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Biz doğruları söylemeye, sorunlara çözüm bulunması için çalışmaya, girişimlerde bulunmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yasal düzenlemeler yapılırken, yeni mağduriyetlere neden olunmaması için özen gösterilmesi çağrısında bulunan Yalçın, şef, tekniker başta olmak üzere, 1. dereceye yükselen memurların da 3600 ek göstergeden faydalanmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili beklentilerin karşılanması, eksik ve aksayan yönlerin tamamlanması gerektiğini dile getiren Yalçın, “7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu, beklentileri tam olarak karşılayamamıştır. Kanun, mevcut hâliyle bir milyonu aşkın öğretmenin hak, yetki, görev ve sorumlulukları noktasında bir meslek kanununda olması gerekenleri kapsamamakta, ilave düzenlemelere ihtiyaç duymaktadır. Meslek kanunu, öğretmenliği bütün boyutlarıyla ele almalı, her açıdan yapılandırmalıdır. Sendika olarak, bu konuda üzerimize düşeni yapacak, meslek kanununun beklentileri karşılayacak bir içeriğe kavuşması için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Şube müdürü ve araştırmacı kadrosuna çekilen yetişmiş personelin binbir emekle elde ettikleri makamları bırakarak ‘Yönetici Atama Yönetmeliği’nde istekleri dâhilinde okul yöneticisi olabilme hakkı talep etmelerinin, yaşadıkları sorunun büyüklüğünü gösterdiğini vurgulayan Yalçın, “Bu yetişmiş personelin küstürülmemesi için özen gösterilmeli, sorunlarının çözülmesi, durumlarının iyileştirilmesi için gerekenler bir an önce yapılmalıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.