Seyyanen Zam ve Refah Payı Talebimizde Israrcıyız

Seyyanen Zam ve Refah Payı Talebimizde Israrcıyız

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2021Yılı Ağustos Ayı Enflasyon Rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı,içinde bulunduğumuz ay itibariyle yıllık TÜFE %19,25 oldu. Buna göre, 2013 yılından beri memurlar sadece 2 yıl enflasyonun üstünde zam alabildi. Diğer yıllarda maaşlar enflasyonun altında kaldı. Bu yılki erime resmi rakamlara göre %3'ü buldu.

2013'ten beri memur maaşları enflasyon farkı dahil %178,9 arttı,resmi enflasyon%182,5 oldu. Bu sürede alım gücü sürekli eridi.Bu da geçmiş dönem zararlarının telafisi için seyyanen zam ve reel maaş artışı için refah payı talebimizde ne denli haklı olduğumuzu ortaya koyuyor.

Bu gerçekler ışığında, bu yılki toplu sözleşmeyi kabul etmedik. Seyyanen zam ve refah payı talebimizde ısrarcıyız. Kazanana kadar mücadeleye devam.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.