Önder Kahveci KPDK Toplantısı Öncesi Flaş Açıklamalar

Önder Kahveci KPDK Toplantısı Öncesi Flaş Açıklamalar

Kamuajans.com – Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bu cuma günü başlayacak tüm memur, emekli ve işçinin kaderini belirleyecek toplantı öncesi toplantıda görüşecekleri kriterleri belirledi.

KPDK toplantısı 7 Aralık Cuma günü Çalışma Bakanının da katılımıyla gerçekleştirilecektir. Türkiye Kamu-Sen toplantı ile ilgili çalışmalarını tamamlamıştır.

Toplantıda, öncelikli olarak,Ek gösterge uygulamasının yalnızca belli unvanlar için değil bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde genişletilmesi, yardımcı hizmetler sınıfı personeline de ek gösterge verilmesinin sağlanması ve ek gösterge rakamlarının yükseltilmesi olacak. Yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında eriyen memur ve emekli maaşlarının telafisi için tüm kamu görevlileri ve emeklilere ek zam yapılması talebimizi burada da masaya taşıyacağız.

Bütün sözleşmeli, geçici ve vekil gibi adlar altındaki güvencesiz personelin kadroya geçirilmesi talebimiz elbette gündemimizde, Kamu görevlileri üzerindeki vergi yükünün azaltılması amacıyla vergi dilimlerine ilişkin düzenleme yapılması hakkında tekliflerimiz olacak.Bütün ek ödemelerin emekli aylığı hesaplamasında esas alınması, Emeklilere de sosyal yardım ödemesi yapılması,Emekli maaşlarının yükseltilmesi ve adaletin sağlanması için ek göstergeye bağlı olarak belirlenen tazminat oranlarının yükseltilmesi talebimizi yineleyeceğiz.

Memur maaşlarına çalıştıkları her yıl için ödenen kıdem aylığı miktarının yükseltilmesi ve 25 yıl olan sınırın kaldırılmasını istiyoruz. Bunun için hazırladığımız kanun teklifini masada da değerlendirmeye sunacağız.

4/C’li geçici statüden 4/B statüsüne geçen personelin sorunlarını unutmadık. Onlar da gündemimizde olacak.

Emeklilere olduğu gibi kamu görevlilerine de emekli ikramiyesi verilmesinin sağlanması hususu bizim için son derece önemli.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının düzenli olarak yapılabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması, Kamuda liyakate dayalı atama ve görevde yükselme prosedürlerinin hayata geçirilmesi olmazsa olmazımız.

7/24 esasına göre görev yapan kütüphane personelinin yemek, ulaşım, fazla mesai, gece çalışma ücreti, güvenlik gibi sorunlarının çözülmesi için de taleplerimiz olacak.

Hizmet kollarına ilişkin sorunlar da dahil olmak üzere Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında daha önce karar altına alınan konuların hayata geçirilmesi için ısrarcı olacağız.

Masada bizi görmeye tahammülü olmayanlara inat, kanundan gelen hakkımızı sonuna kadar kullanacak, kamu görevlilerinin haklarını savunacak, masayı sulandırmaya çalışan art niyetlilere asla müsaade etmeyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.