OHAL Döneminde Üst Kadrolara Atanma Şartlarında Son Durum

OHAL Döneminde Üst Kadrolara Atanma Şartlarında Son Durum

Kamuajans.com - 15 Temmuz 2016 tarihinde alçakça kalkışılan darbe girişimi sonrası ülke genelinde ilan edilen OHAL kapsamında, darbe teşebbüsü ve terörle mücadele çerçevesinde alınması zaruri olan tedbirlere ilişkin olarak çıkarılan KHK’lar ile kamu çalışanlarına yönelik çeşitli düzenlemeler de yapılıyor.

Kamuajans.com - OHAL dönemlerinde Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, ilan edilen olağanüstü halin gerektirdiği konularda KHK’ile düzenleme yapabiliyor. Bu itibarla, halen uygulanmakta olan OHAL kapsamında da kamu görevlilerine ilişkin çeşitli düzenlemeler yapılmış olmakla birlikte, bugüne kadar olan düzenlemelerde yönetici kadrolarına atama konusunda (yönetici kadrosunda iken görevden uzaklaştırılanların göreve başlatılırken daha alt bir kadroya da atanabilmesine imkan veren düzenleme dışında) herhangi bir hüküm yer almadı.

<br />

<strong>Yönetici kadrolarına atanma şartları değişmedi</strong>

<br />

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolardan yönetici konumunda olanlara, ilgili mevzuatı gereği atanmada aranan şartlar, OHAL öncesinde nasıl ise şimdi de aynı şekildedir.

<br />

OHAL öncesinde üst kadrolara asaleten atanmada; görevde yükselme sınavı, belli bir eğitim, hizmet yılı veya bazı özel nitelikler aranıyor idiyse, halen aynı nitelikler aranıyor. 

<br />

<strong>Görevden uzaklaştırılan yöneticiler eski görevine dönemeyebilecek</strong>

<br />

OHAL uygulamaları kapsamında alınan tedbirlere ilişkin bazı hükümler içeren 673 sayılı KHK, yönetici kadrolarında olup görevden uzaklaştırılanların yeniden eski görevlerine başlatılması zorunluluğunu OHAL süresince kaldırdı.

<br />

Buna göre, 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi sonrasında kamu kurum ve kuruluşlarınca ilgili mevzuatına göre görevden uzaklaştırılan personelden yönetici kadrolarında bulunanların görevlerine iadesi yapılırken, halen bulundukları yönetici kadrosuna atamaları yapılmayabilecek. Bu personel, öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun başka bir kadro ve pozisyona da atanabilecek.  <br />

<br />

<a href="http://memurunyeri.com">memurunyeri.com</a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.