Müdür, Şef Ve Memurların Emekli Maaş Ve İkramiyesi Ne Kadar?

Müdür, Şef Ve Memurların Emekli Maaş Ve İkramiyesi Ne Kadar?

Kamuajans.com – Hizmet süresi ve aylık seviyesi aynı olan memur, şef ve şube müdürü emeklilerinin emekli maaş ve ikramiyeleri de aynı miktarda olmaktadır.

Aylık seviyesi bakımından 1. dereceye ulaşan şube müdürü, şef ve memur unvanlı Devlet memurları hakkında (kariyerlerinden dolayı daha yüksek ek göstergeden yararlanma durumları hariç) 2200 ek gösterge uygulanmaktadır. Ek göstergenin aynı olması, bu unvanlardan emekli olanların emeklilik haklarının da aynı olması sonucunu doğurmaktadır.

Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarında kadro unvanı “Memur”, “Şef” veya “Şube Müdürü” olanlardan; emekli keseneğine esas seviyesi 1/4 ve hizmet süresi 25-40 yıl aralığında olup 2200 ek gösterge ile emekliye ayrılmış olanların 2021 yılının ilk yarısındaki emekli maaş miktarı ile aynı şartlarla 14 Haziran 2021 tarihine kadar emekliye ayrılacak olanların alabileceği emekli maaş ve ikramiyesi miktarları konusunda memurunyeri.com olarak hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Tablo, 15 Ekim 2008 tarihinden önce Emekli Sandığı Kanununa tabi bir göreve başlamış olan memur emeklilerine yönelik olarak hazırlanmıştır.

2021 yılının ilk yarısında Memur, Şef ve Şube Müdürü emeklilik hakları

*Emekli aylığı hesabına, emekli aylığının %4’ü oranındaki ek ödemeler dahil edilmiştir.

memurunyeri

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.