Memuru Enflasyon Karşısında Ezdirmeyin

Memuru Enflasyon Karşısında Ezdirmeyin

Kamuajans.com – Geçtiğimiz haftalarda açıklanan yoksulluk sınırını baz alan memurlar kendilerine yapılacak Ocak zammı ile kıyaslayarak ''Yoksulluk sınırı 8000 TL nin üstündeyken #memurayüzde21zam az bile'' yorumunda bulunarak memurayüzde21zam hashtag etkinliği düzenledi.

Sendikalar ve hükümet arasında gerçekleştirilen toplu sözleşme gereği memurlara 2021 yılı için 4+4 zam yapılması yönünde karar verilmişti. Geçtiğimiz hafta belli olan asgari ücretin ardından kendilerine verilecek %4 lük zammı eleştiren memurlar asgari ücretin neredeyse memur maaşlarına yaklaştığını bu sebeple memurlara %21 zam yapılması gerektiğini düşünüyor. Bu doğrultuda sosyal medyada etkinlik düzenleyen memurlar ''Asgari ücrete %21 zam yapıldı. Gözümüz yok keşke daha da çok verilseydi. Lamı cimi yok Memur maaşına da en az %21 zam yapılmalı. %4 zam ala ala çok yakında Memur maaşı asgari ücret kadar olacak'' yorumunda bulundu.

MEMURLARIN MAAŞLARI ERİMEKTEDİR

Memurların enflasyon karşısında ezdirmeyin. Memurun alım gücü yıldan yıla erimiş. Kimileri de % 3 zam aldık diye kitapçık basıp, kazanım elde ettik diye övünüyor.

%30 zam isteyen sendika yetkililerini 'Biz %50 zam vermeyi düşünüyoruz' diye geri gönderip yeni teklifle gelmelerini isteyen ve Memur Maaşlarına %50 zam yapan 54. Hükümetin Başbakanı Prof.Dr. Necmeddin ERBAKAN'ı Rahmetle Minnetle anıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.