Memurluk Sürem Sözleşmeliye Geçince Fayda Sağlar Mı?

Memurluk Sürem Sözleşmeliye Geçince Fayda Sağlar Mı?

Kamuajans.com – Merhaba.Ekim /2010 Yılında Sözleşmeli Personel olarak bir devlet Kurumu'nda göreve başladım. 2011 Yılında kadroya alındık. O zamandan bu yana kadrolu olarak çalışıyorum. Şu anda 4/B Sözleşmeli pozisyonda bir memuriyeti kazandım. İstifa edip sözleşmeli olarak göreve başlayacağım. 5/2 derecesindeyim. Sorum şu; sözleşmeli olarak çalışmaya başladığımda kadrolu olarak yaptığım çalışmalar sayılacak mı? Girişim yapılırken kadro karşılığım çalıştığım süre olarak mı hesaplanacak yoksa yeni işe giren

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar:

"Madde 3- Sözleşmeli personelin ücreti; pozisyon unvanı, bu unvana ilişkin eğitim düzeyi, kamu kurum ve kuruluşlarında aynı kadro veya pozisyon unvanında geçen hizmet süresi dikkate alınarak tespit edilir.

Madde 9- 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinde belirtilen kurumlarda geçen hizmet süresi, bir yıldan on yıla kadar olan personele yirmi gün, on yıldan fazla olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir."



Sözleşmelinin maaş derece kademesi yok o nedenle memur derece kademenizin önemi olmayacak.

Memurlukta ve öncesinde sözleşmeli geçen süreniz, yeni sözleşmeli izin sürenizin hesabında sayılacaktır.

Ücrette ise durum değişiyor. Memur unvanınız ile sözleşmeli unvanlarınız aynıysa bu süreler ücretinizin tespitinde sayılacaktır. Aksi durumda işe yeni başlamış sözleşmeli maaşı alacağınızı düşünüyoruz.


Kaynak : SGK Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.