Memurların Toplu Sözleşmesine Dava Açılıyor

Memurların Toplu Sözleşmesine Dava Açılıyor

KamuAjans.Com-Daha önce yaptığı açıklama ile uygulanmayan toplu sözleşme kararlarına karşılık dava açacağını belirten Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk bugün yaptığı açıklama ile dava sürecinin başlandığını dilekçenin hazırlık aşamasında olduğunu belirtti.

 İsmail Koncuk twitter hesabından yaptığı açıklama ile daha önce imzalanan toplu sözleşmenin gereği olan kararların hala uygulanmaya başlanmamış olmasından doğan huzursuzluk sonrası daha önce uyardıkları dava sürecinin dilekçenin hazırlanması ile başlayacağını açıkladı.

Toplu sözleşmede 4C'lilere kado,üniversite işçilerine memurluk kadrosu,kit'lere ücret grupları gibi umutların dağıtıldığı süreci vaatlerin gerisinde kaldığını belirten koncuk bu davanın ilk olacağını belirtti.

KamuSen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un Yaptığı Açıklama;

Toplu Sözleşme metinleri ciddi metinlerdir.Ya imzalamazsınız, ya da kazandığınızı söylediğiniz hakların sonuna kadar takipçisi olursunuz.

İstismar edilen, umut dağıtılarak aldatılan tüm kamu çalışanlarının da, bu sonuçtan çıkarması gereken önemli dersler bulunmaktadır.

Açılacak bu dava kazanılır ya da kaybedilir, ancak hem sözünü tutmayan Hükümete, hem de imzasının gereğini yapmayan sendikaya bir tokattır.

Türkiye Kamu Sen her alanda sendikal sorumluluğu taşımış, attığı imzayı asla unutmamıştır.Açacağımız dava bu konuda açılmış ilk dava olacak.

Bu kararların altına imza atıp, şuan kenara çekilen, attığı imzanın gereğini yapmayanlar utanır mı, bilmem.Bugüne kadar utandılar mı?Hayır!

Uygulanmayan kararlardan başlıcaları 4 C ye kadro, ünv işçilere memurluk kadrosu, KİT'lerde ücret grupları vb.Söz verdik, tutuyoruz.

Uygulanmayan Toplu Sözleşme kararları ile ilgili dava açacağımızı duyurmuştum.60 günlük süre dolmuştur, dava dilekçesi hazırlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.