Memurların Sağlık Raporlarında Düzenleme Yapıldı

Memurların Sağlık Raporlarında Düzenleme Yapıldı

Kamuajans.Com – Sağlık Bakanlığı, memurların sağlık raporları hakkında düzenleme yaptı. Hazırlanan yeni düzenlemenin metni tüm illerin sağlık müdürlüklerine gönderildi. Yeni düzenlemeye göre; memur ve diğer kamu görevlilerine istirahat düzenlenmesi işlemlerinde tüm sağlık hizmet sunucuları tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu “İş Göremezlik Uygulamasının (e-Rapor Sistemi)” kullanılacağı talimatı verildi.

İstirahat raporlarının düzenlenmesine yönelik 22.07.2016 tarih ve E.99-1215 sayılı yazımız ile 2016/12 sayılı Genelgemiz yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur. Genelgede memur ve diğer kamu görevlilerine istirahat düzenlenmesi işlemlerinde tüm sağlık hizmet sunucuları tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu “İş Göremezlik Uygulamasının (e-Rapor Sistemi)” kullanılacağı talimatlandırılmıştır.

 Ancak 02.05.2016 tarih ve 23642684/010.99-E.99-83 5 sayılı Makam Oluru ile yürürlüğe konulan Sağlık Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslar ile 2016/12 sayılı Genelge yürürlükten kaldırılmıştır.

Sağlık Raporlarına İlişkin usul ve Esasların 5.1.1- İstirahat ve İş Göremezlik Raporları başlığında;

“5.1.1.1- Memur ve diğer kamu görevlilerine istirahat raporu işlemlerinde; tüm sağlık hizmet sunucuları tarafından. Sosyal Güvenlik Kurumu “İs Göremezlik Uygulaması (e-Rapor Sistemi’ kullanılacaktır. Sistemden rapor provizyonu alınmasını takiben yapılan muayene ve tetkikler sonucunda, tıbben istirahati lüzumlu görülenlere, ilgili mevzuatla belirlenen usul ve esaslara uygun olarak, anılan sistem üzerinden istirahat raporu düzenlenecektir. Sistem

üzerinden raporu tanzim eden hekim/hekimler tarafından rapor onaylanacaktır. Sistemden rapor düzenlenebileceğine dair ön izin alınamaması durumunda, başvuran kişi bilgilendirilerek hastanelerde hastane başhekimliğine, birinci basamak sağlık kuruluşlarında ise en yakın veya ilgilinin seçeceği hastanenin başhekimliğine yönlendirilir. Kişinin muayenesi ve lüzumu halinde istirahat raporu düzenlenmesi işlemleri, başhekimin koordinasyonunda yapılır.

5.1.1.2- Sistem üzerinden düzenlenen istirahat raporlarının kamu kurumlannca elektronik ortamda görüntülenmesi sağlanana kadar sistemden alınan rapor çıktısı hekim/hekimler tarafından kaşelenip ıslak imza ile imzalanacak ve istenilmesi halinde hastaya verilecektir Hastanelerde bu çıktıya hastanenin barkodu yapıştırılacaktır. Başhekimlik mührü ve onayı aranmayacaktır.

5.1.1.3- îş göremezlik (e-Rapor) sisteminde hata nedeniyle rapor düzenlenemediği durumlarda Ek-2 İstirahat Rapor Formatı’na uygun şekilde manuel rapor düzenlenebilecektir. Hastanelerde bu çıktıya hastanenin barkodu yapıştırılacaktır. Başhekimlik mührü ve onayı aranmayacaktır.

5.1.1.4- Kurum hekimleri İş Göremezlik Uygulamasına (e-Rapor Sistemi) dâhil olana kadar Ek-2 İstirahat Rapor Fomıatfna uygun şekilde manuel rapor düzenleyebilecektir.

5.1.1.5- Devlet memurlarına düzenlenecek istirahat raporları için 29.10.2011 tarih ve 28099 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporlan İle Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine uyulacaktır.

5.1.1.6- îş Göremezlik Belgesi (raporu). Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca belirtilen usul, esas ve formata göre düzenlenecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.