Memur ve Emekliler Enflasyon Karşısında Eziliyor

Memur ve Emekliler Enflasyon Karşısında Eziliyor

Kamuajans.com - Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Kasım ayı enflasyon rakamları sonrasında açıklamalarda bulundu.

Memur ve emeklilerin enflasyon karşısında ezildiğini söyleyen Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, enflasyon farklarının aylık olarak verilmesini ve toplu sözleşmenin her yıl yapılması gerektiğini ifade etti. 

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, ''enflasyon beklentileri tutmuyor, memur ve emekliler enflasyon altında ezilmeye devam ediyor. 2019 Ağustos'ta Merkez Bankası enflasyon beklentileri esas alınarak yapılan toplu sözleşmede verilen zamlar çoktan eridi...

2020 ilk altı ay için alınan zam % 4 iken, ilk altı ayın enflasyonu %5.75; 2020 ikinci altı ay için alınan zam %4 iken, 5 aylık enflasyon % 7 lere gelmiş memur ve emekliler enflasyon altında ezilmiştir. Arada oluşan enflasyon farkları memur ve emeklilerin cebinden çıkmakta, altı aylık dönemler sonunda enflasyon farkını almaktadırlar. Enflasyon farkları altı aylık dönemler ile değil aylık olarak verilmelidir. Aynı zamanda bu durum da gösteriyor ki toplu sözleşme imzalanırken önümüzdeki iki yılın verileri bizleri yanıltmakta ve hep kamu çalışanları ile emekliler zararlı çıkmaktadır. Bu nedenle 4688 sayılı kanunda değişikliğe gidilmeli; toplu sözleşme imzalandığı dönemden sonraki iki yılı değil, içerisinde bulunduğumuz yılı kapsamalı ve toplu sözleşme her yıl yapılmalıdır.'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.