Memur ve Emekliler Bu Haberi Bekliyor!

Memur ve Emekliler Bu Haberi Bekliyor!

Kamuajans.com - Milyonlarca memur ve emekli bu haberi bekliyordu. Toplu sözleşmede gündeme gelen Emekli ve Memura dini bayramlarda ikramiye verilmesinin torba yasaya gireceği beklentisi vardı. Fakat memur ve emeklilerin bayram öncesi ikramiye verilmesini beklediği haber torba yasadan da gelmedi. Şimdi ise konu Kamu Personel Danışma Kurulun'da ele alınacak.

Kamuajans.com - Emeklilere ve memurlara dini bayramlarda ikramiye verilmesi toplu sözleşmede masaya gelmişti. Konu şimdi Kamu Personel Danışma Kurulu’na gelecek. Yasalaşırsa yılda iki maaş ikramiye ödenecek.

Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde konuulan ancak karara bağlanmayan konular 28 Kasım'da Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) gündemine geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında, bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda yapılacak toplantıya, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticilerinin yanı sıra hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanlarının da katılması bekleniyor. Yılın son toplantısını yapacak kurulda Memur-Sen'in 4/B ve 4/C'lilerin kadro durumu başta olmak üzere, toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan konuları masaya taşıyacağı öğrenildi. Bu konular arasında emeklilere ve memurlara dini bayramlarda ikramiye verilmesi de bulunuyor. Eğer anlaşma sağlanırsa yılda iki kez birer maaş olmak üzere bayram ikramiyesi verilmesi sağlanacak..  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.