Memur Paketinin Patenti Bizdedir, Sorunların Takipçisiyiz

Memur Paketinin Patenti Bizdedir, Sorunların Takipçisiyiz

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, çözüm bekleyen bazı başlıklar altında hazırlanacak bir memur paketi üzerine çaba sarf ettiklerini belirtti.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Memur paketinin patenti bizde ve bu sorunların takipçisiyiz” dedi. Kahveci, “Kamu çalışanlarının sorunlarını kapsayacak bir memur paketi hazırlanarak TBMM gündemine getirilmesi noktasında ısrarcıyız. Tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılması konusunda adımlar atılmalı. 3600 ek gösterge konusunda sayın Cumhurbaşkanının sözü var ve insanlar umutla bekliyor. Sadece dört meslek gurubu değil tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir adım atılmalı. Sözleşmeli personelin durumu ortada. 2011 ve 2013 yılında kadro verildi yine verilebilir. Bakın daha dün bir öğretmenimiz mobbinge dayanamadı ve canına kıydı. Sosyal medyada paylaştım, ANKARA Etimesgut’ta bir ilçe sağlık müdür var, Sayın Bakan’a da sesleniyorum, “Bu adam çalışanları canından bezdirmiş, mobbing, tehdit... Kim bu adam? Makamın gücünü kullanarak çalışanlara baskı kuramaz. Bu meselenin peşini bırakmayacağım. İşte bunlar yeniden tekrarlanmasın diye çaba göstermeliyiz, yöneticinin iki dudağı arasına sıkıştırılan bir kamu görevlisinin verimliliği olmaz. Bu insanlar perişan, aile hayatları yok, parçalanıyorlar. Bu trajediye dönüşüyor, derhal gerekli adımlar atılmalı. Kamuda ikramiye almayan tek kesim memurlar. Yılda iki defa bayram ikramiyesi talebi karşılanmalı. Yardımcı hizmetliler konusu çözülmeli. Bu insanların beklentilerine cevap verilmeli. Sorumluk verildiyse kadrosu da verilsin. Vergi dilimleri konusunda artık bir çözüm olmalı. Türkiye’nin vergi rekortmeni memurlardır emin olun. Dengeli ve adaletli bir vergi sistemi olmalı. Maaş cebimize girmeden vergimizi ödüyoruz. Üniversiteli işçiler konusunda eskiden karar alınmış ama hala ortada bir şey yok. Eğer yapılmayacaksa bu insanlara umut verilmemeli. Bunların mali bir külfeti de yok.

Liyakat meselesi herkesin ağzında ama uygulamada hiçbir şey yok. Mülakata cepheden karşıyız. Mülakat kul hakkı demektir. 90 puan alan insana 10 puan vererek sözlü sınavda eliyorsunuz. Bunu hangi vicdan kabul eder? Bütün bunları kapsayacak bir memur paketi ile bu sorunları rahatlıkla çözebileceğimizi ve rahatlama sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Bu memur paketinin patenti bize aittir ve takipçisiyiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.