Kaymakam'dan Kılık Kıyafet Emri

Kaymakam'dan Kılık Kıyafet Emri

Memurlar - Giresun ili Görele ilçesi Kaymakamı, hem daire amirlerine hem de kamudaki tüm memurlara kılık kıyafetlerine çeki düzen vermeleri için bir emir yayınladı. Sözlü uyarılarda bulunduğunu bundan sonra hem daire amirlerine hem de memurlara yasal işlem başlatacağını bildirdi.

Memur sendikalarının, başta da yetkili sendika olan Memur Sen Sendikasının aldığı kılık kıyafet yasağına uymama kararı ülke genelinde uygulanmakta ve yasal zeminde de olumsuz bir karşılık bulmamaktaydı. Ancak Giresun ili Görele ilçesi Kaymakamı Erdoğan Turan ERMİŞ yayınladığı yazılı emirle kılık kıyafet konusunda memur ve öğretmenleri sert bir dille uyardı. 

25 Ekim 1982 tarih ve 17849 sayılı kılık ve kıyafet yönetmeliğine atıfta bulunan kaymakam önce sözlü olarak uyarılarda bulunduğunu bundan sonra kılık kıyafet yönetmeliğine uymayanlara yasal işlem yapılacağını bildirdi.


Yazıda hem kurum amirlerine hem de tüm kamu personeline çok sert uyarıda bulunan kaymakamın can alıcı cümlesi;  "Başta daire amirleri olmak üzere tüm kamu çalışanlarının kılık kıyafet kurallarına uymalarını ve mesai saatlerine riayet etmelerini, aksine hareket eden memurlar hakkında bizzat daire amirleri tarafından yasal işlemlerin yapılmasını bundan sonra tarafımdan yapılacak denetimlerde aynı aksaklıkların tekerrür etmesi durumunda kurum amirleri hakkında gerekli yasal süreçlerin tarafımdan başlatılacağının bilinmesini önemle rica ederim." oldu.

Konuyla ilgili sendikaların nasıl tepki vereceği merak ediliyor.

Kaymakamı Erdoğan Turan ERMİŞ imzasıyla yayımlanan yazı;

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.