Kamu işçileri 30 günlük ikramiyeyi ne zaman alacak?

Kamu işçileri 30 günlük ikramiyeyi ne zaman alacak?

Kamu işçileri 30 günlük ikramiyeyi ne zaman alacak. Yılda iki taksit halinde ödenen 60 günlük ikramiyenin ilk taksidi işçilere ne zaman ödenecek? Detaylar Ajans Kamu özel haberimizde..

Kamuda 4 D işçi kadrosunda çalışan yüz binlerce işçi için Mart ayı, ikramiye ayı olarak geçiyor. Her yıl 4 taksit halinde ödenen ilave tediyelerin haricinde, kamu işçilerine yılda iki taksit halinde toplam 60 günlük ikramiye verilmektedir. 

Mart ayının yaklaşmasıyla birlikte işçiler 30 günlük ikramiyelerin ne zaman hesaplarına yatacağını merak etmeye başladı.

4 Dli işçilere yılda 4 taksit şeklinde ödenen 13 günlük ilave tediyelerin dışında, toplam 60 günlük ikramiye ödemesi yapılmakta. 60 günlük ikramiyeler ise 2 taksit halinde Mart ve Eylül aylarında çalışanların hesaplarına yatırılmaktadır.

İLK 30 GÜNLÜK İKRAMİYE MART AYINDA

İlave tediyeler 6772 sayılı Kanuna göre Cumhurbaşkanınca açıklanan tarihlerde ödenirken, bu tediyelerin dışında kalan ikramiyeler ise Mart ve Eylül aylarında iki taksit halinde işçilerin hesaplarına yatırılmaktadır.

60 günlük ikramiyenin ilk 30 günlük kısmı Mart ayının 15inde işçilerin hesaplarına yatarken, 30 günlük diğer yarısı ise Eylül ayının 15inde işçilere ödenecektir. 

İŞTE İLGİLİ KANUN MADDESİ;

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum