İhraç KHK'sı Yayınlanmadı

İhraç KHK'sı Yayınlanmadı

Kamuajans.Com – Başbakan Binali Yıldırım dün yaptığı açıklamada gece yarısı yeni KHK yayınlanarak yeni ihraçların olacağının sinyalini vermişti. Özellikle ihraçların kolluk kuvvetlerinden olacağının sinyalini versede yeni yayınlanan resmi gazetede herhangi bir ihraç KHK'sı yayınlanmaması şaşkınlık yarattı.

 Dün basın mensuplarının karşısına geçen Başbakan Binali Yıldırım yeni döneme ve meclisin açılışından itibaren gündeme getirilecek yasalara dair açıklamalarda bulundu. İdam yasasının görüşüleceğinin sinyallerini veren Başbakan Binali Yıldırım ayrıca 7 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanacak Resmi Gazete'de de yeni ihraçların olacağının bunların çoğunun emniyet ve TSK personellerinden oluşacağının sinyalini versede bugün yayınlanan KHK sadece Anayasada yapılan değişikliklere uyum sağlanması amacıyla Cumhurbaşkanı Seçimi Kanununda değişiklik yapılması yönünde kararname oldu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Açıklaması

"Son kanun hükmünde kararnamenin (KHK) bugün yayımlanacağına" ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Bugün bir KHK çıkacak, bu gece yayınlanır. O, olağanüstü hal KHK'si. İki türlü KHK var, biri yetki kararnamesi, Meclisin verdiği yani Başbakanlıktan Cumhurbaşkanlığına geçişi düzenleyen kararnameler var. Ondan bir tane çıktı, belki iki tane daha çıkacak ama bugünkü çıkacak olan 18 Temmuz'da sona erecek, olağanüstü hal sürecine ait bir kararname." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.