Görevde Yükselme/Unvan Değişikliği Sınavları Kamunun Tamamında İvedilikle Yapılmalı

Görevde Yükselme/Unvan Değişikliği Sınavları Kamunun Tamamında İvedilikle Yapılmalı

Kamuajans.com – Kamu görevlilerinin merakla beklediği Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları hakkındaki tartışmalar sürerken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konu hakkında sosyal medya hesabından çağrıda bulundu. Yalçın; keyfiyet haline dönüşen Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarının, tüm kamu görevlilerine eşit imkanlar sağlaması için mevzuata göre zorunlu olması gerektiğini dile getirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kamu görevlilerinin dört gözle beklediği Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav’larının, kamunun tamamında kurumların keyfiyeti haline dönüştüğünü, bu keyfiyetin kamu kurum ve kuruluşlarında yığılmalara ve motivasyon düşüklüğüne neden olduğunu ifade etti.

“Kamu hizmetleri; sürekliliği ve kalitesiyle egemenliğin göstergesi, milletin esenliğinin güvencesidir” diyen Yalçın, “Kariyer ve liyakat ilkeleri; devlet açısından adalet göstergesi, kamu hizmetleri açısından kalite dibacesi, kamu görevlileri bakımından motivasyon gerekçesi ve iş güvencedir” ifadelerini kullandı.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği imkan ve sınavlarının kamu görevlilerinin motivasyon gerekçesi ve iş güvencesi olduğunu vurgulayan Yalçın, “Bu hassasiyetle tüm kurumlarda uygulama birliği sağlanmalı, görevde yükselme ve unvan değişikliğinde kurum, kadro ve sınav sayısı artırılmalı, farklılıklar son bulmalı. “İnsanı yaşatan devlet” için personeline kariyer-liyakat fırsat ve imkânı yaratan devlet ön şarttır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.