Esnek Mesai Uygulamasının İzahati Yapılmalı

Esnek Mesai Uygulamasının İzahati Yapılmalı

Kamuajans.com – Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında ''esnek mesai uygulaması teşvik edilecektir'' sözlerine dikkat çekerek uygulama hakkında izahat yapılmalı söyleminde bulundu.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada “Özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecektir." ifadesini kullandı. Ancak devamında uygulamanın nasıl olacağına dair ilgili kurumlar tarafından şu ana kadar yeterli bilgilendirme yapılmadı.

Örneğin İstanbul Valisi Sayın Yerlikaya sürece dair bir açıklama yaparak “9 Kasım Pazartesi gününden itibaren, 60 yaş ve üstü çalışanlar, hamileler, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın personel idari izinli sayılarak evden çalışacak.” ifadelerini kullandı.

Ancak kapsamı hususunda kurumlar bilgilendirilmedi. Hangi kurumlar dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemiyle mesailerini yürütecekler,hangi kurum çalışanları idari izinli sayılacağı hususundaki karmaşanın giderilmesi lazım. Mesela öğretmenlerimiz bu kapsamda değerlendirilecek mi?

Bakanlıklar ya da iller bazında uygulama yapılacaksa valilikler, bir an önce Sayın Erdoğan’ın duyurduğu “esnek mesai uygulamasının “uygulanmasına dair gerekli izahatı yapmalıdır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.