Bütçe Memuru Sevindirmeli

Bütçe Memuru Sevindirmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bütçe görüşmelerine de değinen Yalçın, adil devletin gelir dağılımında adaleti sağlamakla mümkün olduğunu belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Güçlü devlet, bütçede hakkaniyeti sağlamakla hayat bulur. Sermayenin borcu ertelendi, vergisi affedildi, teşviki hesaplara geçirildi, emeğin vergisi yükseltildi, borcu tahsil edildi, teşviki akla bile getirilmedi. Aynı rahatlama, devletin iş yükünü sırtlayan memura da sağlanmalıdır. Kamu görevlilerine bütçeden ayrılan pay, faizlere aktarılan pay kadar artmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz aylarda Kamu Hakem Kurulu'nun tepki çeken zam oranları ile ilgili kararını hatırlatan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “2020 yılı için memura reva görülen % (4 + 4) zam oranı, temel tüketim maddelerindeki zamlarla şimdiden buharlaştı. Devlet, bu bütçe görüşmelerini bir fırsat olarak görüp memuruna bir müjde vermelidir.” şeklinde konuştu.

Meclise ve hükümete çağrıda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bütçeden payımızı alıncaya ve vergide adaleti sağlayıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Israrla ve kararlılıkla Bütçe memuru sevindirsin diyoruz. Gelir vergisi oranlarında da matrahlarda da sorun var. Kamu görevlileri olarak bu konuda adalet istiyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.