Birleştirilen Yıllık İzinlerin Kullanılması

Birleştirilen Yıllık İzinlerin Kullanılması

Kamuajans.com - Memurların yıllık izin haklarını düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, birbirini izleyen iki yılın izninin bir arada verilebileceğine hükmetmiştir.

Kamuajans.com - Yıllık izinlerin birleştirilmesi veya yıllık izinlerin sonraki yıla devredilmesi olarak da bilinen düzenlemeye göre, memura birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilmektedir.

<br />

<strong>Yıllık izin</strong>

<br />

1982 Anayasası, ücretli yıllık izin haklarının ve şartlarının kanunla düzenleneceğine hükmetmiş ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda memurların izin haklarını düzenlenmiştir.

<br />

Kanunda yer alan düzenlemeye göre;

<br />

-Hizmeti bir yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanların 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanların ise 30 gün yıllık izin hakkı vardır.

<br />

-Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre parça parça kullanılabilir.

<br />

-Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada kullanılabilir.

<br />

-İçinde bulunulan yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yılların kullanılmayan izin süreleri düşer.

<br />

<strong>Yıllık izinlerin birleştirilerek kullanılması</strong>

<br />

Devlet memurlarına, birbirini izleyen iki yılın izni bir arada da kullandırılabilir.

<br />

En çok iki yıla ait izin hakkı birleştirilerek kullanılabildiğinden; içinde bulunulan takvim yılı ve bir önceki yıla ait izinlerle birleşebileceği gibi, içinde bulunulan takvim yılına ait izinler de bir sonraki takvim yılının izin süreleriyle birleşebilir.

<br />

Bu çerçevede;

<br />

-Yıllık izinlerin birleştirilmesi için memurun bu yönde bir talepte bulunmasına gerek yoktur.

<br />

-Bir önceki takvim yılına ait yıllık izin hakkının kullanılmayan kısmı, içinde bulunulan takvim yılına ait izin süreleriyle kendiliğinden birleşir.

<br />

-Yıllık izinleri birleşmiş olan memur izin kullanmak istediğinde, kullanacağı izinler ilk olarak önceki yıldan aktarılmış olan sürelerden düşülür.

<br />

-Yıllık izinleri birleşmiş olan memur, içinde bulunulan takvim yılı sonuna gelindiğinde hala önceki yıldan devretmiş olup kullanılmayan izin süreleri varsa, bu izinleri bir sonraki yılda kullanamaz.

<br />

-Memur, içinde bulunulan takvim yılına ait izin sürelerinin tamamını ya da bir kısmını, sadece o takvim yılı içinde veya izleyen takvim yılı içinde kullanabilir.

<br />

-Önceki yıldan aktarılan yıllık izin süreleri, içinde bulunulan yılda amirin uygun göreceği zamanlarda parça parça veya tek seferde kullanılabilir.

<br />

-Bir sonraki yıla aktarılan ve o yıl içinde de kullanılmadığı için düşen izin (yanan izin) hakkı karşılığında memura herhangi bir ücret ödenmez.  <br />

<br />

<a href="http://memurunyeri.com">memurunyeri.com</a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.