Bask’tan Memurlara İkramiye İçin Cumhurbaşkanına 16’ncı Başvuru

Bask’tan Memurlara İkramiye İçin Cumhurbaşkanına 16’ncı Başvuru

Kamuajans.com – BASK Genel Başkanı Bayram ZENGİN, memurlara ikramiye verilmesi için Cumhurbaşkanına 14 Ocak Perşembe günü 16. kez başvurduklarını ve kamu işçilerine olduğu gibi memurlara da ikramiye verilmesini istediklerini açıkladı.

BASK Genel Başkanı Bayram ZENGİN açıklamasında şöyle dedi:

“31 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 3348 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 6772 sayılı Yasa uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olan işçilere (Taşeron işçiliğinden kadroya geçenler dahil) 29 Ocak 2021 Cuma günü yılın ilk tediyesi (ikramiye) ödenecektir.

KAMU İŞÇİLERİNE 65 YILDIR İKRAMİYE ÖDENİRKEN MEMURLARA YİNE YOK

Kamuda çalışan işçilere 1956 tarihinden beri 6772 sayılı Yasa uyarınca ikramiye ödenmektedir.

Halen toplu sözleşme veya YHK Kararı ile ödenen ikramiyeler hariç, kamu işçilerine Cumhurbaşkanlığı Kararı ile her biri yarım aylık ücretleri tutarında 4 adet ilave tediye (ikramiye) ödenmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçilerle birlikte çalışan, çoğu kez aynı odayı paylaşan memurlara ise yasal hakları olmasına rağmen ikramiye ödenmemektedir. Devletin bu ayrımcılığının izahı yoktur.

AYRIMCILIĞA VE HAKSIZLIĞA İSYAN EDİYORUZ

Memurlar olarak bu haksızlığa ve ayrımcılığa isyan ediyoruz.

Devlet, çalışanları arasında ayrım yapmamalıdır.

Memurlara üvey evlat muamelesi yapılması utanç vericidir.

CUMHURBAŞKANINA 16’NCI KEZ BAŞVURDUK

Siyasi partilerle, TBMM grup başkanvekilleri ile defalarca görüştük, konuyu anlattık, taleplerimizi ilettik.

BASK olarak, Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde -Başbakanlık dönemindeki başvurularımız hariç- 16 başvuru yaptık. Talebimize cevap alamadık

Oysa; 4688 sayılı Yasanın 28 inci maddesinde “toplu sözleşmenin kapsamı” başlığı altında görüşülecek konular arasında “ikramiye” hakkı bulunmasına rağmen, memurların 19 yıllık toplu pazarlık sürecinde, ikramiye hakkı ne görüşme masasına getirilebilmiş ne de toplu sözleşme metinlerine girebilmiştir.

Yetkili sendikaların bu aymazlığının iktidarlar tarafından istismar edilmesi ve ikramiye hakkının gasp edilmesi vicdanları rahatsız etmektedir.

ÇÖZÜM 6772 SAYILI YASA DEĞİŞİKLİĞİNDE

4688 sayılı Yasada yer alan memurlara ikramiye hakkının ısrarla gözardı edildiği, sözde ve sahte sendikaların bu konuyla ilgilenmedikleri, yetki el değiştirmediği sürece sorunun çözülmeyeceği de anlaşılmaktadır.

Bu nedenle sorunun çözümü için defalarca Sayın Cumhurbaşkanı ve TBMM temsil edilen siyasi partilerimize başvuruda bulunarak, 6772 sayılı Yasanın memur ve sözleşmeli personeli de kapsayacak şekilde değiştirilmesini, memur ve sözleşmeli personelin kapsama alınmasını talep ettik.

Bu haklı talebimizin hayata geçirilmesi, anılan yasa değişikliğinin bir an önce yapılması, 6772 sayılı Yasa kapsamında memur ve sözleşmeli personele de ilave tediye ödenmesini bekliyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanının ve siyasi partilerin, memurların bu haklı sesine kulak vermelerini istiyoruz.

Unutulmamalıdır ki, Devletin asli ve sürekli görevleri günün her saatinde, ülkenin en ücra köşesine kadar ve gerektiğinde canı pahasına kamu görevlileri tarafından yerine getirilmektedir.

Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde başta sağlık çalışanları olmak üzere kamu görevlilerinin gerektiğinde nasıl hayatları pahasına çalıştıkları, bilinmektedir. Buna rağmen Devletin ayrımcılık yapmasının izahı yoktur.

3 Milyon 250 bini aşkın memur ve sözleşmeli personel adına talebimizi bir kez daha yineliyor, konunun her aşamada takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

BASK BASIN BÜROSU

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.