2020 Yılı Ticaret Bakanlığı Mazeret Tayin Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2020 Yılı Ticaret Bakanlığı Mazeret Tayin Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ticaret Bakanlığı mazeret tayin başvurularını Nisan ayında almıştı. Mazeret tayin sonuçlarının, yönetmelikte öngörülen Haziran ayı sonunda açıklanması gerekmekteydi fakat sonuçlar açıklanmadı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda Bölge Amiri, Müdür yardımcısı ve üstü unvanlarda görev yapanlar ile Araştırmacıların bakanlık portaline ilan edilen kontenjanlar çerçevesinde, Mazeret (Eş, sağlık, can güvenliği), engellilik ve istek üzerine beşinci hizmet bölgesinde çalışma ve atanma durumlarında kontenjan kısıtlaması olmaksızın tercihlerin yapılacağı belirtilmişti.

Yer değiştirmeler 3 aşamalı olarak yapılacak.

Birinci aşamada; Bölge Amiri, Müdür Yardımcısı ve üstü unvanlarda görev yapanlar ile Araştırmacılar (Mülga 640 sayılı KHK ile atanan) Bakanlığımız portalında (intranet) ilan edilen kontenjanlar çerçevesinde, tüm bölge hizmet süresini dolduranlar ile Yönetmeliğin 12, 13/A ve 25. maddeleri kapsamında talepte bulunacak olanlar ise kontenjana bağlı olmaksızın mazeret ve istekleri doğrultusunda tercihlerini yapacaklardır. Dedektör Köpek İdarecileri, X-Ray Operatörleri ve Gemi Arama Eğiticilerinin atamaları idarenin ihtiyaçları ve kadro imkanları çerçevesinde, ilgililerin talepleri de dikkate alınarak Kurul tarafından yapılacaktır.

İkinci aşamada; birinci aşamada belirtilenlerin durumları Kurul tarafından görüşülerek Yer Değiştirme işlemleri karara bağlanacak olup e-Atama kontenjanları ile birlikte ilan edilecektir.

Üçüncü aşamada; birinci ve ikinci aşama işlemleri tamamlanarak ilan edildikten sonra e-Atama yolu ile atamaya tabi tutulacak personelin e-Atama işlemlerine esas tercihleri alınarak Yer Değiştirme İşlemleri sonuçlandırılacaktır. 

Ticaret Bakanlığı'nın mazeret sonuçlarını bir an önce açıklaması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.