Diyanet Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

Diyanet Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

Kamuajans.Com – Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere 42 sözleşmeli personel alımı için ilan yayınlandı. 2016 ve 2018 yılı KPSS (B) grubuna göre yapılacak sözleşmeli personel alımlarında diğer koşullar ise şu şekilde;

Diyanet İşleri Başkanlığının yayımladığı ilana göre  Büro Personeli, Dizgi Operatörü, Muhabir, Redaktör, İşaret Dili Tercümanı, Kameraman, Tashihçi, Yönetmen Mütercim-Tercüman unvanlı sözleşmeli boş pozisyonlara 2018 yılı KPSS (B) grubu puan sırası esas alınarak boş kontenjanlara alımlar yapılacak.

Alımların yapılacağı kontenjanların 10 katı kadar adayın çağrılacağı mülakata başkanlıkça yapılacak sözlü sınavın sonucuna göre karar verilecek.

Adaylar başvurularını sadece bir bölüm için yapabilecek


İlan Genel Şartları

Diyanet İşleri Başkanlığının sözleşmeli personel alımına başvuru yapacak adaylarda aranan başlıca şartlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak, KPSS şartı olan unvanlarda önlisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP-93 puan türünden, lisans mezunları için 2018 yılı KPSS (B) grubu KPSSP-3 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Başvuracak adayların öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Ayrıca Mezuniyet durumunu gösteren belgenin bulundurulması, Dil şartı aranan bölümlerde ise en 5 yıl içerisinde alınmış dil puan belgesi gerekmektedir. Meslekte belirli süre iş tecrübesi şartı bulunan unvanlara başvuranlar için; Daha önce çalıştıkları kurum ve kuruluşlardan alacakları ve çalıştıkları süreleri gösterir belge ve çalıştıkları kurum ve kuruluşlarda çalıştıkları süreler boyunca adına prim yatırıldığını gösterir Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış belge,  Adayın; sabıka kaydı, askerlik durumu ve başvuru yapılan unvanda görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ilişkin yazılı beyanı,

KPSS PUAN SIRASINA GÖRE ALINACAK UNVANLAR

SIRA

UNVANLAR

KPSS PUAN TÜRÜ

MEZUNİYET DURUMU

BOŞ

POZİSYON

SAYISI

1

BÜRO PERSONELİ

KPSSP-93

İHL+ÖNLİSANS

6

KPSSP-3

İHL+LİSANS

3

2

DİZGİ OPERATÖRÜ

KPSSP-3

LİSANS

2

3

MUHABİR

KPSSP-93

ÖNLİSANS

2

KPSSP-3

LİSANS

2

4

REDAKTÖR

KPSSP-3

LİSANS

3

TOPLAM

18

MESLEKİ UYGULAMALI SINAVLA ALINACAK UNVANLAR

SIRA

UNVANLAR

MEZUNİYET DURUMU

BOŞ

POZİSYON

SAYISI

1

İŞARET DİLİ TERCÜMANI

EN AZ ÖNLİSANS

1

2

KAMERAMAN

EN AZ ÖNLİSANS

5

3

TASHİHÇİ

DÖRT YILLIK DİNİ YÜKSEKÖĞRENİM

2

4

YÖNETMEN

EN AZ ÖNLİSANS

4

TOPLAM

12

KPSS PUANINA GÖRE ÇAĞRILIP SÖZLÜ SINAVLA ALIM YAPILACAK UNVANLAR

UNVANI

MEZ.

DURUMU

KPSS PUAN TÜRÜ

YABANCI DİLİ

BOŞ POZİSYON SAYISI

MÜTERCİM-

TERCÜMAN

LİSANS

KPSSP-3

ALMANCA

1

ARAPÇA

1

ÇİNCE

1

FARSÇA

2

FRANSIZCA

1

İNGİLİZCE

2

İSPANYOLCA

1

JAPONCA

1

KORECE

1

RUSÇA

1

TOPLAM

12

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.