Sararan perdelere işte mucizevi çözüm! İşte kar gibi yapan o yöntem!

Sararan perdelere işte mucizevi çözüm! İşte kar gibi yapan o yöntem!

Baharın gelişi ile birlikte bahar temizliği ve yaza hazırlık başladı. Bahar temizliğinin en önemli noktalarından biri olan perde temizliği, özel hassasiyet isteyen temizliklerden biridir.

Perdelerin yıpranmadan doğal yapısındaki beyazlığı koruyarak temizlenip kurutulması önemlidir. Bu noktada kullanılan ilaçlar, yıkama dereceleri, kurutma yöntemi ve de ütüleme işlemi önem arz etmekte.

Beyaz perdelerin yapılarının ve beyazlıklarının bozulmadan yıkanması için birçok püf nokta vardır. Bunlardan en etkili yöntemlerden biri bulaşık tabletidir. Bulaşık tableti içerdiği farklı amaçlara uygun ilaç çeşitliliği ile beyazlatma ve parlatmada en etkili yöntemlerden biridir. Bu yöntem için beyaz perdelerinizi bulaşık tableti ile birlikte makinenizde bulunan özel perde programına ya da 30 derece ayara atabilirsiniz. Perde beyazlatma etkili olan diğer bir yöntem ise beyaz sirke ve karbonattır. Beyaz sirke ve karbonat leke geçirmede ve sigara ya da soba gibi nedenlerle sararmış perdelerin renginin açılmasında etkilidir. Bu yöntemi kullanmak için yapmanız gereken yalnızca ilaç haznesine belli bir miktar beyaz sirke veya karbonat eklemektir. Dilerseniz yorucu lekeler için bir miktar pederlerin yüzeyine de dökebilirsiniz.

Beyaz perdelerin evde önemi

Perdeler iç mekânda dekorasyonun önemli bir parçasıdır. Mekânın daha ferah ve temiz görünmesi perdelerle yakından ilgilidir. Bununla birlikte perdeler, mekânda en çok kirlenen eşyalar arasındadır. Camdan gelen tozlar, sigara ve soba dumanı gibi durumlar, yapısı ve genellikle tercih edilen beyaz rengi dolaysıyla en çok perdeleri etkiler. Bu durumda perdelerin dokusunu kaybetmeden eski beyazlığında kalarak temizlenmesi hem hijyen hem de mekan dekorasyonu için önem taşır.

Beyaz perde temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler

Beyaz perde temizliğinde dikkat edilmesi gereken birçok unsur vardır. Bunlardan özellikle yıkama işlemi önem taşır. Doğru derecede ve programda doğru deterjanlarla yıkama işlemi perdelerin yapısı ve rengi açısından önem taşır. Bununla birlikte kurutma ve ütüleme işlemi de dikkat edilmesi gereken diğer hususlardır. Yıkanan perdelerin kurutma makinesinde kurutma işlemine dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde zaman zaman, perdelerin bu işlem sırasında yıprandıkları gözlemlenir.