Portakal ve limondan 20 kat daha fazla C vitamini içerir!

Portakal ve limondan 20 kat daha fazla C vitamini içerir!

Birçok meyve sebze yaz aylarının başlaması ile çıkmaya başlamıştır. Hele de tropikal meyvelerin çıkması ile beraber, meyvelerin içindeki vitaminler artmaktadır.

Öyle bir meyve ki, içinde portakal ve limondan 20 kat daha fazla C vitamini içermektedir…

Tropikal meyve olan Liçi’nin faydaları

Lezzetli tropik meyvelerin vücudumuza sayısız faydası olduğunu biliyor muydunuz? Anavatanı Çin olan tropik bir meyve olan liçi, Güney Asya ve Amerika'da yetiştirilmektedir. Adını henüz duymadıysanız, yakında kesinlikle çok sık duyacaksınız çünkü liçinin faydaları sonsuzdur.

Tropikal meyveler ve faydaları: Özellikle meyve ve sebze ihracatıyla birlikte hayatımıza giren çeşitli ürünler bakkal ve market raflarında karşımıza çıkıyor. Hatta bazı meyveler artık o kadar ilgi görüyor ki, mahalle pazarlarında bile görüyoruz.

Peki sosyal ağlarda gördüğümüz bu tropik meyveler neler?

Bu meyve mandalina ya da portakala ihtiyaç duymadan vitamin ihtiyacınızı karşılayabilir.

Türkiye'de hangi tropik meyveler yetişiyor?

Papaya, muzun yanı sıra uygun bölgelerde yetiştirilebilen ve bilimsel olarak üzerinde çalışılan tropikal meyvelerimizden biridir. Bunun dışında mango, çarkıfelek çiçeği, longan, guava, pitaya ve liçi gibi meyve türleri de yetiştirilmektedir.

Liçi Türkiye'de mi?

Türkiye'de şu anda sadece Mersin ve ilçelerinde yetiştirilmektedir. Liçi fiyatı değişiklik göstermektedir. C vitamini açısından zengin olan Kumquatta, kabuğuyla tüketildiğinde grip enfeksiyonlarının önlenmesinde rol oynar. ayrıca A, B1, B2, B3 kalsiyumu da içeren Kumkuat, sinir sistemi meyvesi Liçi'nin düzenli çalışmasını sağlar ve kilo kaybına yardımcı olur.

Liçi ayrıca protein ve lif kaynağı olarak kilo kaybına da yardımcı olur. Liçi yemek için birini takip edenlere özellikle tavsiye edilir. İçerdiği polifenoller sayesinde antioksidan görevi görür. 100 gram liçi yaklaşık 60 kalori içerir. Bu bağışıklığı artırır.

Ayrıca protein ve lif kaynağı olarak kilo vermeye yardımcı olur. Mükemmel bir vitamin kaynağı olan Liçi, 100 gramda yaklaşık 70 gram C vitamini içerir. Kolesterolü düşürür, cildi gençleştirir ve vücudun elektrolit seviyesini dengeler.

Lifli yapısı sayesinde metabolizmayı hızlandırır, kan basıncını düşürür ve kilo verdirir. Meyve adı olarak olarak da bilinen Liçi, sıcak iklimleri sever ve ülkemizde Mersin'de yetiştirilir.