Naci Görür'den İstanbul depremi için büyük uyarı geldi! İstanbullular dikkat…

Naci Görür'den İstanbul depremi için büyük uyarı geldi! İstanbullular dikkat…

Son birkaç ay içerisinde sıklıkla depremler olmaya devam etmektedir. Şimdiye kadar binlerce sarsıntı olmuştur. Naci görürden İstanbullular için büyük deprem uyarısı verdi. Tüm merak edilen detaylar haberimizin geri kalanında yer almaktadır…

Naci Görür İstanbulluları uyarmaya devam ediyor. Son günlerde de yaşanan büyük sarsıntılar, maalesef halkı korkutmaya devam ediyor…

İstanbul için deprem uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da 7,2 maksimum 7,6 büyüklüğünde deprem beklendiğini söyleyerek riskli bölgeleri açıkladı. Görür şunları söyledi: "Bu kilitli güvenlik açıkları, Naci Görür "bu anormal bir olasılık" diyerek uyardı: 7,6 büyüklüğünde deprem bekliyoruz.

Kahramanmaraş depreminin ardından deprem uzmanları İstanbul'da olası deprem konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Naci Görür katıldığı canlı yayında İstanbul'a ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Görür, maksimum 7,5 büyüklüğünde sarsıntı uyarısında bulundu ve zamanlamasına ilişkin çarpıcı haberler paylaştı.

Görür, şunları söyledi: “Artık bunun tekerrür etmesinden, bir gün bitmesinden korkuyoruz.” Depremler meydana gelmeye devam ederken, deprem uzmanları İstanbul'da olası bir deprem konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Naci Görür, katıldığı TRT canlı yayınında önemli uyarılarda bulundu.

Görür, İstanbul'da 7,2 büyüklüğünde, maksimum 7,6 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini ve riskli bölgelere sahip olduğunu söyledi. “Bu kilitli güvenlik açıkları bir gün kırılacak” diyen Görür, şunları söyledi: “En popüler veriler; 1999 yılından sonra herhangi bir zamanda 30 yıl içinde bir depremin meydana gelme olasılığı, bugünkü revize rakama göre yüzdedir. "Bu anormal bir olasılık" diye uyardı.

Naci görürden İstanbul depremi uyarısı

Biz İstanbul'da 7,2 ila maksimum 7,6 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. Bu depremlerden birini adaların güneyindeki Adadalar fayında, diğerini ise bu Adalar fayı ile birleşen Kumburgaz fayı üzerinde bekliyoruz. Bu fayların kopması durumunda büyüklüğü 7,5'e çıkabilir ama Kumburgaz fayı 7,2 büyüklüğünde olabilir.

Bu 2 arıza da kilitlidir açıklarından yukarıya kadar tehlike budur. Zamanla bu konu üzerinde ciddi araştırmalar yapıldı. En popüler veriler; Bugünkü revize rakama göre, 1999'dan sonra herhangi bir zamanda 30 yıl içinde bir depremin meydana gelme ihtimali yüzde birdir. Bu anormal bir olasılıktır. Yani bu bir şaka değil. Artı ve eksi 10'u koymanız gerekiyor. Aynen biz Kahramanmaraş sarsıntısını bağırdık, konuştuk ama kimse dinlemedi.

Artık tarihin tekerrür etmesinden, biz de aynı şeyin olmasından ve bir gün bitmesinden korkuyoruz .

En büyük sismik yoğunluğa maruz kalan Marmara kıyılarına yakın yerler. Kıyılarda dolgu alanlarda ve alüvyon içlerinde olan çökel niteliği olan zeminlerde depremde ayakta kalması için sağlam olması lazım.