Mülakatlara tepki çığ gibi büyüyor! KPSS’den yüksek puan alan bile eleniyor!
Öğretmenler için KPSS sınavı sonrasında gerçekleştirilen ve süreç içerisine dahil olan bir aşamada mülakat oluyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde öğretmenlere vaat olarak sunulan mülakat sistemindeki değişiklikler için Eğitim-Sen 5 Ekim Dünya Öğretmenler gününde çağrıda bulundu. KPSS’de yüksek not alınsa bile mülakatta çok düşük puan verilerek engel olunuyor. Denildi. İşte tüm detaylar…
Mülakatlarda geçemiyorlar!
Genel Başkan Nejla Kurul, "Dün sendikamıza aktarıldı Batman ilimizde KPSS’den çok yüksek puan almasına rağmen mülakatlardan çok düşük 65 puan vererek öğretmen arkadaşlarımızın elendiğini görüyoruz” ifadelerini kullanarak mülakatta yaşananların öğretmenler için büyük bir sorun haline geldiğini belirterek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde verilen vaatleri hatırlattı.
Eğitim-Sen, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde, sendika genel merkezinde açıklama yaptı. Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, “Türkiye’nin öğretmenleri, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarını zayıflatan, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren politika ve uygulamalarla karşılamaktadır.
Eğitim ve bilim emekçileri açısından 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, sadece ‘kutlanan’ bir gün değil, eğitim emekçilerinin uluslararası alanda birlik ve dayanışmasının simgesi olan evrensel anlamda bir mücadele gündür. Sendikamız yıllardır sadece öğretmenlerin değil, eğitim kurumlarında çalışan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini savunmaktadır. İfadeleri ile mülakat sisteminin değişimi hakkında konuştu.
Öğretmenlerin çalışma koşulları iyileştirilmeli!
Açıklamalarının devamında Eğitim hizmetlerinin yürütülmesinde büyük emekleri olan, ancak diğer eğitim emekçileri ile eşit haklara sahip olmayan çalışma arkadaşlarımız, kendilerine yüklenen her türlü angaryayı, tartışmasız yerine getirmek zorunda bırakılmaktadır. Oysa onların emeği ve alın teri olmaksızın okullarımızın, üniversitelerimizin, diğer eğitim kurumlarının nitelikli kamu hizmeti üretmesi mümkün değildir.
Nitelikli eğitim için öğretmenler kadar emeği olan idari ve teknik personel, yardımcı hizmetliler sınıfı ve 4-B statüsünde çalışan eğitim emekçilerinin hakları ve talepleri dikkate alınmalıdır. Öğretmenler için düşünülen iyileştirmeler, tüm eğitim ve bilim emekçisi arkadaşlarımızın çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi ile değerlendirildiğinde anlamlı olacaktır." İfadelerini kullanan Nejla Kurul tüm emekçiler için söz hakkı alarak çalışma şartlarının da iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz