Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı gelmişti!

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı gelmişti!

Mevsim normallerinin üzerinde sıcak hava seyrederken birden, yağmur ve rüzgar yerini aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için sarı 6 kodunu yayınladı.

Ankara'da, uyarıların ardından şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, ulaşımda da aksamalar yaşandı. Tüm gelişmeler haberimizin geri kalanında yer almakta…

Meteorolojiden sarı kod uyarısı

Birkaç günden beri havalar bozulmaya başladı. Meteorolojiden yakın zamanda sarı kod uyarısı gelmişti. Son yaşanan gelişmelere göre, bazı illerde sağanak yağış etkisini göstermeye başladı.

İstanbul'da son yaz havası ortadan kalktı ve yerini serin, bazen de kapalı hava aldı.

Megakentte aralıklı ve yerel yağışlar beklenirken, Meteoroloji tarafından 6 il için sağanak yağış uyarısı verildi. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen hava tahminini sosyal ağ üzerinden paylaştı. Şen, şu ifadelere yer verdi: Bugün Pazar, Marmara'nın doğusunda, Karadeniz'de Anadolu'da yağmur yağıyor. Öğleden sonra Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük Kastamonu çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak. Sıcaklık kuzeyde ortalamadır.

Ankara’da sağanak ve dolu uyarısı verilmişti

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer toz taşınımı bulunmaktadır. Bugün Marmara ve Karadeniz bölgelerinde kuzey rüzgarları soğuk esiyor. Sıcaklıklar ortalamanın altında. 2-3 gün daha böyle. Ege Denizi ve Ege Denizi'nde ortalamadan daha sıcaktır. İstanbul'da bugün yağmur yağıyor, 17°C. Ankara, öğle saatlerinde bazen şiddetli yağmur, 24 C, İzmir 26C Ankara 28 C

Öğleden itibaren başkentte yağmur ve dolu yağdı. Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle cadde, cadde ve meydanlarda su baskınları oluştu. Dolu nedeniyle bazı araçların hasar görmesi durumunda ulaşım aksadı. Öte yandan Ankara Genel Meteoroloji Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin verilerine göre sürücüler suyla kaplı yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Sağanak yağışların saat 21.00'e kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

29 Nisan Pazartesi günü alınan tedbirler öğleden sonra yürürlüğe girecek. Yerel olarak güçlenmeleri gerektiği belirtildi. Vali, ani sel, su baskını, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli ulaşım kesintileri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

İstanbul Silivri’de sağanak yağış etkili oldu

İstanbul'da dünden bu yana şiddetli yağmurlar yağdı. Piri Mahallesi, Mehmet Paşa Mahallesi ve caddelerinde su birikintileri oluşurken, yağmur sonrası Boğluca deresinin suyu dereye karıştığı için akma yönü değişti. Bazı vatandaşlar şemsiyesiz dışarı çıkarken yağmura hazırlıksız yakalandılar.

Tekirdağ’da yollar, sokaklar, caddeler, adeta göle döndü

Süleymanpaşa Tekirdağ ilçesinde ani şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Aniden yağan yağmur bazı sokakları harabeye çevirdi.