KT-1 Eğitim Uçağı'nın Özellikleri

KT-1 Eğitim Uçağı'nın Özellikleri
İzmir'in Foça ilçesinde düşen askeri eğitim uçağında Yarbay Hakan Er Yılmaz ve Albay Ahmet Kendir isimli iki pilotu balıkçılar kurtarmıştı. Açık denizde sulara gömülen uçağın KT-1 uçağı olduğu anlaşıldı. Şimdi herkes KT-1 uçağının özelliklerini merak ediyor. Güney Kore üretimi, ilk yerli uçak olan KT-1 eğitim uçağını yakından tanıyalım.

1999 yılından günümüze kadar üretimi devam eden KT-1 eğitim uçağının 2 mürettebat kapasitesi vardır. Woongbi, Korea Aerospace Industries tarafından üretilen KT-1 eğitim uçağı KAI ve Savunma Geliştirme Ajansı (ADD) tarafından ortaklaşa geliştirilmiştir. KT-1 eğitim uçağı hakkında ön bilgiden sonra teknik bilgilere geçebiliriz.

10.26 m uzunluğunda, 10.59 m kanat açıklığında, 3.68 m yüksekliğinde, 16.01 m2 kanat alanında, 1.910 kg boş ağırlığında, 3.311 kg azami kalkış ağırlığında, 1 × Pratt & Whitney Canada PT6A-62 turboprop motora sahip KT-1 eğitim uçağında en fazla 2 mürettebat yer almaktadır.

KT-1 eğitim uçağını Endonezya, Güney Kore, Peru, Senegal ve Türkiye tarafından kullanılmaktadır. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada ''“İzmir'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı.” denilmişti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz