Kabak çekirdeğini kabuğuyla tüketen o sıkıntıyı hiç yaşamıyor! Kabuğuyla kabak çekirdeği tüketmenin faydaları neler?

Kabak çekirdeğini kabuğuyla tüketen o sıkıntıyı hiç yaşamıyor! Kabuğuyla kabak çekirdeği tüketmenin faydaları neler?

Kabak çekirdeği, en sevilen ve faydaları çok olan kuruyemişlerden bir tanesi. Genellikle kabuklarından ayrılarak tüketilse de o kuruyemişi kabuğuyla tüketmek, birçok sağlık problemini ortadan kaldıracak. İşte mucizevi yemişin faydaları…

Kabak çekirdeği, vücut sağlığımız içinde barındırdığı güçlü vitamin ve mineraller sayesinde en sağlıklı kuru yemişlerin başında gelmektedir. Tam anlamıyla vitamin ve mineral deposu olarak bilinen kabak çekirdeği özellikle A, C ve E vitaminleri açısından oldukça zengindir. Ayrıca potasyum, demir ve kalsiyum minerallerini de bolca barındırır.

Bulundurduğu mucize bileşenler sayesinde sağlığımıza pek çok etkisi bulunmaktadır. Genellikle kabuğundan ayrılarak tüketilen bu kuruyemiş kabuklu olarak tüketildiği zaman sandığınızdan daha güçlü potansiyel sağlık yararını açığa çıkarmaktadır.

Kabuğuyla tüketilen kabak çekirdeğinin faydaları!

Kabak çekirdeği, kabuğuyla birlikte tüketildiği takdirde birçok şifası bulunur. Bu çekirdeği kabuğuyla yemek lif, protein, sağlıklı yağlar, vitaminler ve minerallerin vücuttaki etkisini artırmaktadır.

Kabak çekirdeğinin kabuğunda bulunan maddeler, lif bakımından oldukça zengindir. Tüketildiği zaman sindirim sağlığını olumlu olarak destekler ve aynı zamanda tokluk hissini artırır.

Lif oranı sayesinde aynı zamanda kolesterolü düşürmeye ve kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcı olmaktadır. Bu durum da kalp sağlığını destekler ve diyabet riskini en aza indirmeye yardımcı olur.

Kabak çekirdeği tüketmek kanser riskini azaltıyor!

Kabuğuyla tüketilen bu çekirdek, sağlıklı bir protein kaynağıdır. Proteinler de kas sağlığını korur, vücut dokularını onarır ve enerji seviyelerini artırır. İçinde barındırdığı sağlıklı yağlar sayesinde, beyin fonksiyonlarını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve cilt sağlığını iyileştirir.

Kabak çekirdeğini kabuğuyla yemek aynı zamanda böbrek taşı oluşumunu engeller. Kanser hastalıkları riskini azalttığı bilinen bu mucizevi kuruyemiş kalp sağlığını da güçlendirir.

Kabak çekirdeğinin kabuğunda barınan mineraller, çinko, demir, magnezyum, potasyum, fosfor ve manganezdir. Bu mineraller vücutta bulunan bazı fonksiyonlara katkı sağlar. Örneğin bu minerallerden demir, kan sağlığı için gereklidir, magnezyum kas ve sinir fonksiyonları için oldukça önemli bir yere sahiptir.