Cam cildin sırrı bu! Güneş izlerini, yaraları ve kusurları silgi gibi yok eder! Hücreleri 2 kat daha hızlı yenileyen yağ…

Cam cildin sırrı bu! Güneş izlerini, yaraları ve kusurları silgi gibi yok eder! Hücreleri 2 kat daha hızlı yenileyen yağ…

Cilt lekeleri birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Cildinizdeki kusurlardan kurtulmak için cildinize düzenli olarak bakım yapmalı ve korumalısınız. Piyasada cilt kusurlarına yönelik pek çok ürün bulunmaktadır.

Cildinizdeki kusurları hafifletmek istiyorsanız bunun için doğal yöntemler var. Cilt kusurlarını ve rengini hafifleten bazı doğal yağlar, cilt hücrelerini yenileyerek size bir bebeğinki gibi kusursuz bir cilt kazandırır.

Cilt lekeleri

Aynaya baktığınızda cilt kusurlarınız sizi rahatsız etmeye başlıyorsa harekete geçin. Cildin güneşten korunmaması, kötü bakım uygulamaları ve hatta ciltte kolajen üretiminin azalması cilt kusurlarına neden olur.

Cilt kusurları ve cilt tonunu eşitlemek için doğal yağların gücünden yararlanabilirsiniz. Bazı doğal yağlar, cildi yenileyici özelliklerinden dolayı cilt kusurlarından hiçbir iz bırakmaz. Koyu lekelerin görünümünü hafifletir ve lekeleri eşitler İşte lekeleri ortadan kaldıran doğal yağlardan bazıları.

Zeytinyağının cilde faydası

Zeytinyağı E vitamini açısından oldukça zengindir. Zeytinyağı ciltte nemi depolar ve kuru cildi onarır. Erken kırışıklıkları ve cildin yaşlanmasını önler. Zeytinyağı, hücresel yenileyici özellikleri sayesinde koyu lekelerin görünümünü azaltır. Zeytinyağı cilt tonunu eşitler. zeytinyağını temiz cildinize masaj yaparak uygulayabilir veya kullandığınız nemlendiricilerin içine birkaç damla ekleyebilirsiniz.

Çay ağacı yağının cilde faydaları

Çay ağacı yağı gün geçtikçe popülerliği artan esansiyel yağlardan biridir. Çay ağacı yağı antiinflamatuar özellikleriyle öne çıkıyor. Özellikle sivilce, sivilce ve siyah nokta gibi cilt problemleriniz varsa çay ağacı yağı tam size göre.

Çay ağacı yağı cilt yaralarının tedavisinde de kullanılır. UV ışınlarının cilt üzerinde oluşturduğu etkilere karşı etki gösteren çay ağacı yağı başta olmak üzere, cildin erken yaşlanmasını önler. İki kaşık bala damla çay ağacı yağı ekleyin ve elde edilen karışımı etkilenen bölgeye uygulayın.

Birkaç dakika bekledikten sonra uygulanan bölgeyi su ile temizleyin. Günde bir kez uyguladığınızda yavaş yavaş yok olduklarını göreceksiniz.

YLANG YLANG yağının cilde faydaları

Ylang ylang yağı antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Cildin görünümünü iyileştirmeye ve sivilceleri tedavi etmeye yardımcı olur. Cilt yaralarının iyileşmesinde destekleyici rol oynar.

Egzama gibi cilt problemlerini azaltır. Artan pigmentasyon, cildin geri kalanından daha koyu bölgelerin oluşmasına neden olur. 2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre, bu yağı cilt pigmentasyonunun artmasına yardımcı oluyor.

Bu özelliği sayesinde ylang ylang yağı koyu lekeler üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. esansiyel kategorisine ait olan ylang ylang yağı doğrudan cilde uygulanmaz. Bir bardak çay suyuna 3 damla ylang yağı karıştırılarak uygulanabilir.

Hindistan cevizi yağının cilde faydaları

Hindistan cevizi yağı güçlü bir nemlendiricidir. İçeriği sayesinde cildi yeniler. Cilt yüzeyinde koruyucu bir kalkan oluşturur. Hindistan cevizi yağı oldukça yoğun bir yağdır. Genellikle küçük bir miktar gereklidir.

Lekeleriniz çok yoğun ise Hindistan cevizini kullanarak hücreleri yenileyebilirsiniz. Temiz cildinize az miktarda hindistan cevizi yağını uygulayın. 10 ila 15 dakika bekleyin, ardından cildinizden temizleyin. Haftada 2 ila 3 kez tekrarlayın.

Okaliptus yağının cilde faydaları

Okaliptüs yağı kokusuyla ferahlık verir. Antiinflamatuar etkisi sayesinde bu yağ ağrılı sivilcelere iyi gelir ve cildinizin korunmasına yardımcı olur.

Okaliptüs yağı cildin yenilenmesine ve onarılmasına yardımcı olur. Ciltteki fazla sebumu ve kiri arındırır.

Akne ve sivilce oluşumunu engeller. Organik okaliptüs yağı kullananlar, cildin eski elastikiyetine kavuştuğunu ve cilt bariyerinin güçlendiğini iddia ediyor. Özellikle yağlı ciltlerde okaliptüs yağı kullanıldığında tıkanmış gözeneklerin temizlenmesine de yardımcı olur.