Bayram sevinci yaşayacaklara şok gelişme! O illere kış adeta geri dönecek…

Bayram sevinci yaşayacaklara şok gelişme! O illere kış adeta geri dönecek…

Bir çok insan tatil için yola çıkmış durumdadır. Ama Meteorolojiden beklenmeyen haberler gelmiş bulunmakta. Merak edilenler haberimizin geri kalanında…

Hava durumu yetkilileri en son uyarıyı yayınladı ve tatilciler için önemli hava durumu bilgilerini paylaştı. Tatilin başlamasıyla birlikte deniz keyfi yapmak isteyenlerin mutlaka yapması gerektiği vurgulandı.

Ramazan Bayramı'nda olumsuz hava koşulları

Ramazan bayramının sıcak havalara denk gelmesi tatillerde belirleyici faktör haline geldi. Tatilciler 9 tatil boyunca şehir değiştirmeyi tercih ediyor. Ancak meteorologlar ardı ardına uyarılar yapıyor. Bugün tatilcilerin dikkatini çeken ise her şeyden önce Meteoroloji Müdürlüğü'nün yaptığı değerlendirmeler oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin kuzeyi, orta ve doğusu parçalı bulutlu , bazen de çok bulutlu bir hava bekleniyor. Toros Akdeniz'de, İç Anadolu'nun doğusunda ve Sinop çevrelerinde Karadeniz'in doğusunda sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Ayrıca Batı Doğu Anadolu ve Sinop bölgesinin karla karışık yağmurla karşılaşacağı tahmin ediliyor.

Özellikle Karadeniz'in doğu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerinde çığ, kar erimesi ve heyelan riski bulunmaktadır. Bu nedenle tatilcilerin bu bölgelere dikkat etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önemlidir.

Tatilcileri üzen hava durumu

Doğu Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyindeki bölgelerde yoğun kar yağışlı yamaçlarda çığ, heyelan kar erimesi riski bulunmaktadır. Bu nedenle buradaki vatandaşların dikkatli olması önemli. Ayrıca rüzgarların güneyden doğu Anadolu'ya doğru kuvvetli esmesi bekleniyor. Bu durumdaki bölgelerde yaşayan vatandaşlar da dikkatli olsun.

Marmara Bölgesi'nde hava durumu parçalı bulutlu, az bulutlu geçiş öngörüyor.

Edirne'de hava sıcaklığı 24°C olacak. Parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

İstanbul'da hava sıcaklığı 19°C olacak ve hava hafif bulutlu olacak.

Kırklareli ve Kocaeli'de hava parçalı bulutlu, sıcaklıklar sırasıyla 21°C ve 21°C.

Ege Bölgesi'nde hava parçalı ve az bulutlu olacak.

Afyonkarahisar'da hava sıcaklığı 19°C olacak.

Denizli'de hava sıcaklığının olması ve havanın az bulutlu olması bekleniyor.

İzmir'de havanın parçalı bulutlu, 25°C sıcaklıkta, Manisa'da hava sıcaklığının 26°C, ve benzeri parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

Akdeniz'de hava parçalı bulutlu, çok bulutlu, Toroslar bölgesinde ve Adana'nın kuzey üst kesimlerinde yerel sağanak yağışlar görülecek.

Adana'da hava sıcaklığı 26°C olacak. Öğle saatlerinde kuzey ve üst kesimlerde kısa süreli yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Antalya'da hava sıcaklığı 23°C parçalı bulutlu hava hakim olacak, Hatay'da ise parçalı bulutlu hava sıcaklığının sırasıyla 23°C ve 22°C olması bekleniyor.

Öğle saatlerinden sonra Mersin'in iç kesimleri ve üst kesimlerinde kısa süreli yerel sağanak bekleniyor. İç Anadolu bölgesinde hava çok bulutlu, bölgenin doğusunda gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Ankara ve Eskişehir'de hava sıcaklığı 19°C olacak ve havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Kayseri'de hava sıcaklığı 20°C olacak, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Konya'da hava sıcaklığı 20°C olacak. Hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Karadeniz'in batı kesimlerinde hava, parçalı ve yer yer çok bulutlu , sabah saatlerinde Sinop çevrelerinde yerel sağanak yağışlar görülecek.

Bolu'da hava sıcaklığı 18°C olacak ve parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Düzce'de hava sıcaklığı 22°C olacak, hava parçalı bulutlu olacak.

Sinop'ta hava sıcaklığı 17°C olacak. Sabah saatlerinde sağanak yağış bekleniyor.

Zonguldak'ta hava sıcaklığının 18°C olacağı, parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz'de hava parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Karadeniz bölgesinin karla kaplı kesimlerinin yamaçlarında çığ, kar erimesi ve heyelan riski bulunmaktadır.

Amasya'da hava sıcaklığı 20°C olacak ve sabah yerel sağanak yağış bekleniyor.

Samsun'da hava sıcaklığı 15°C, hava parçalı, zaman zaman çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel sağanak yağışlı olacak.