Bakan Kacır’dan ‘vergisiz telefon’ açıklaması: Öğrenci istediğini bulabilecek mi?

Bakan Kacır’dan ‘vergisiz telefon’ açıklaması: Öğrenci istediğini bulabilecek mi?
Son günlerin gündemi vergisiz telefon… Gençler arasında sık sık konuşulan bir konu haline geldi. Özellikle de hangi modellerin alınabileceği merak ediliyor. Öğrencilerin istekleri kabul görecek mi?

Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vaadi olan vergisiz telefon hayata geçiriliyor. Bu haftaki kabine toplantısında da değerlendirilen konuyla ilgili detaylar önümüzdeki günlerde netleşecek.

Detayların netleşmesine az bir zaman kala bazı modeller öne çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sadece Türkiye’de üretilen telefonları kapsayabileceğini söylemişti. Bu açıklama gençleri üzmüştü.

Bakan Kacır’dan açıklama

Mehmet Şimşek’in vergisiz telefon açıklamsı, birçok öğrencinin iPhone hayalini suya düşürdü. Telefonlar netleşmemiş olsa da şu sıralar yerli telefonlar üzerinde duruluyor. Bununla beraber Türkiye’de üretimi yapılan modellerde listeye girileceği konuşuluyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’da konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Vergisiz telefon hakkında çalışmaların sürdüğünü belirten Kacır şunları ekledi;

Bazı değerlendirmeler yapılıyor, tamamlandığında açıklanacak. Detayları çok kısa zamanda nihai açıklamayla beraber kamuoyu öğrenmiş olacak. Türkiye, genç bir ülke, yaş ortalamamız 33. Örgün eğitimde, üniversitelerde milyonlarca öğrenci var. Bütün bu gençlere bizim verdiğimiz bir takım sözler var.

Bizim bu sözleri adım adım tutmak gibi bir gayemiz var. Yani henüz seçimin üzerinden bir kaç ay geçti ama Sayın Cumhurbaşkanımız bir an evvel verdiğimiz bütün sözleri tutmak konusunda da ilgilileri, bizleri talimatlandırıyor. Normalde 5 yıllık bir dönemimiz var ama ertelemek değil gayemiz. Bir an evvel milletimize verdiğimiz sözleri tutmak niyetindeyiz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz