Asgari ücretlilere müjde!

Asgari ücretlilere müjde!

Türk-İş, Hak-İş, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen gibi sendika ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Çalışma Meclisi, TOBB ve TESK, asgari ücret gibi konular, emeklilik ve esnek çalışma saatlerini konuşacaklar.

Asgari ücretle çalışanları sevindirecek ayrıntılar

Türk-İş, Hak -İş, gibi sendika ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek işçi konferansında asgari ücret gibi konular tartışılacak. DİSK, TİSK, Kamu-Sen, TOBB ve TESK kıdem tazminatı paketleri ve esnek çalışma düzenlemeleri yapılacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, beş yıllık bir aradan sonra 29 ve 30 Nisan'da Beştepe'de toplanacak. Çalışma konferansında Türk-İş, Hak -İş gibi iş sendikalarının temsilcileri yer alacak, DİSK, Memur-Sen, TOBB ve TESK görüşülecek. Büyük Millet Meclisi beş yıllık aranın ardından 29 ve 30 Nisan'da Beştepe'de toplanacak işletmelerin hayatını konuşacaklardır.

Işıkhan toplantıyı ziyaret etti

Türk-İş, Hak-İş, DİSK, TİSK, Kamu-Sen, TOBB ve TESK gibi önemli kuruluşlar emekli maaşı, işten çıkarma ve esnek istihdam konularını tartışıyor. Toplantıda profesyonelin güncel sorunları ele alındı ve çözüm önerileri tartışıldı.

Kıdem tazminatının yanı sıra esnek çalışma modelleri, asgari ücret ve emekli aylıklarındaki artışlar gibi 32 işçiyi etkileyen düzenlemeler ve Türk iş hukuku da tartışılıyor. Ayrıca çalışanlar üzerindeki vergi yükünün azaltılması ve gelir vergisi kategorilerinin çalışanların yararına güncellenmesi de talep edilmektedir.

Işıkhan, Bakan Yardımcısı Özçelik ve Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş ile birlikte Türk-İş ve Hak-İş'i ziyaret etti. Işıkhan, sendikanın sosyal diyalog alanındaki en kapsamlı ve kritik mekanizmalardan biri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Beş yıllık bir aradan sonra Parlamentoyu yeniden topluyoruz. 29-30 Nisan 2024'te 13. Çalışma Meclisimizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Ankara'da gerçekleştireceğiz.

Işıkhan, işçiler arasında Türk meslek yaşamına ilişkin emeğin, sendikaların ve istihdamın temelini oluşturan bir vizyon, yeni bakış açıları oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı. çözüm odaklı platformların kullanılması gerektiğini söyledi.

Profesyonel yaşamın yapısal olarak kalıcı unsurlarının refahını garanti altına alın. Fonksiyonel problemler için de çok önemli olduğuna dikkat çekti. Beştepe toplantısının ardından raporu ve finali sendikaların katılımıyla daha sonra yayınlanacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal ortakları kabul edecek. Sendika temsilcileri 30 Nisan Salı günü bir etkinliği için bir araya gelecek. Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde sosyal taraflara seslenecek ve onlara mesajlar iletecektir.